Ex-Yu muzika - I kako izabrati 10 najslušanijih albuma?
Autor: Redakcija
26.03.2019.

Bivša Jugoslavija imala je bendove koji danas više ne postoje. Bez obzira što je raspadom bivše Jugoslavije došlo nažalost i do raspada mnogih bendova, njihova muzika se i dan danas sluša.

Osim velikog broja bendova ex -yu muzika imala je i svoje solo pevače. Neki pevaju i stvaraju još uvek, kao što su Zdravko Čolić , Masimo Savić, Josipa Lisac i Giboni.

Jedinu uspomenu na svoj omiljen bend mogli ste da sačuvate na kaseti ili LP ploči. Zapravo, jedino je bila moguća takva prodaja. CD muzika je danas izbacila ploče sa trona, kao i stare gramofone.

Ukoliko želite da dopunite svoju kolekciju nekim starim hitom koji vam nedostaje, mesto na kome se nalazi najveća zbirka jugoslovenske muzike jeste na sajtu Serbianshop.

Svakako možemo da kažemo da je to jedan od boljih music shop Beograd-a koji će zadovoljiti sve ljubitelje ex-yu muzike.

Music shop Beograd - mesto starih dobrih vremena

Jako je teško izdvojiti najbolje albume svih vremena, obzirom da je ex- yu muzika imala veliki broj kvalitetnih bendova i pevača. Ali ima onih bendova koji su uspeli da budu najprodavaniji u to vreme i tako postanu najslušaniji albumi svih vremena. Neki od njih su:

Bijelo dugme i album “Šta bi dao da si na mom mjestu”. Muzicki albumi ovog benda, koje treba spomenuti su “Kad bi bio bijelo dugme” i “Bitanga i princeza”, dok je album svih vremena “ Šta bi dao da si na mom mjestu” prodat u preko 200.000 primeraka.

Leb i sol - album “Leb i sol”. Yu muzika imala je i svoj najpoznatiji makedonski bend, grupu Leb i sol , na čelu sa Vlatkom Stefanovskim . Album “Leb i sol”, bio je njihov najuspešniji, a najveći hit sa ovog albuma je svakako pesma “Nisam tvoj”.

Riblja čorba - album “Pokvarena mašta i prljave stvari”. Muzicki albumi ovog benda sa najviše uspeha su bili “Kost u grlu” i “Mrtva priroda”. Serbianshop vam nudi komplet od 2 CD-a + DVD “Niko nema ovakve ljude”, sa koncerta u Areni.

Smak - album „Crna dama“.

Grupa Bajaga i instruktori – album svih vremena ovog benda je “Prodavnica tajni”, sa čuvenim hitom “Plavi safir”.

EKV - album “S vetrom u lice”. Yu muzika imala je jedan od najpoznatijih i najuspešnijih srpskih rock grupa, grupu EKV. “Samo par godina za nas“, “Ti si sav moj bol” po mišljenju mnogih kritičara i poštovalaca ovog benda, su takođe najuspešniji albumi ove grupe. Serbianshop ima veliki broja albuma grupe EKV.

Haustor - album „Treći svijet“.

Indexi - album “Indexi”. Yu muzika je imala svoje pionire jugoslovenskog rocka i to je bila grupa Indexi, čiji se hit sa ovog albuma “Bacila je sve niz rijeku”, peva i dan danas.

Azra - album “Filigranski pločnici” je treći album hrvatskog benda Azra. Postigao je veliku popularnost svojim hitovima, zahvaljujući autoru Džoni Štuliću.

Zdravko Čolić - album „Ako priđeš bliže“. Najpoznatiji muzicki albumi bili su „Ti si mi u krvi“ i „Malo pojačaj radio“, dok je najviše hitova bilo na albumu „Ako priđeš bliže“ gde su se izdvojile pesme „Juče još“ i „Produži dalje“. Ovaj album dostupan je na Serbianshop-u, kao i njegova prodaja. CD muzika Zdravka Čolića poređana je hronološki i samo jedan klik vas deli do vaših željenih hitova.

Ukoliko želite neki stari hit da čujete, Serbianshop vam nudi veliki broj muzičkih diskova i kompilacija.

Foto: Pixabay / Free-Photos


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar