Kako odabrati savršeno mesto za ručak
Autor: Redakcija
07.12.2018.

Iako ubrzani tempo života često nametne brojne obaveze koje stvaraju prepreku na putu ka sitnim životnim zadovoljstvima, trebali bi se svim snagama potruditi da nađemo vremena za berem jedan obrok van kuće u toku meseca. Iako ponekad izgleda kao luksuz, ručak na lepom mestu zaista to nije, već osnovna potreba svake porodice ili mladog para. U zavisnosti od primanja možete se odlučiti za neki prefinjeni restoran, ili pak za porodični lokal poznat po popularno niskim cenama jela u svojoj ponudi. Ovi jedinstveni trenuci uživanja, osim što će učiniti da se i sami opustimo i rasteretimo, ujedno su važni i za negovanje našeg odnosa sa dragim ljudima. Ti momenti povećavaju našu bliskost, jačaju zajedništvo i omogućuju da se zaista posvetimo jedni drugima bez ikakvih smetnji i odvraćanja pažnje. Bitno je samo odvojiti jedan dan koji će biti rezervisan za druženje i od njega napraviti tradiciju koje ćemo se uvek pridržavati.

Ako se pitate gde izaći na ručak u Beogradu, predlažemo vam da odaberete restoran ili kafanu, i to u zavisnosti od želja i potreba vaše porodice, prijatelja ili emotivnog partnera.

U kojim slučajevima odabrati ručak u restoranu?

Ukoliko planirate ručak sa celom porodicom, predlažemo vam da obavezno odaberete neki od mnogobrojnih prestoničkih restorana. Naročito jer među njima možete birati one koji su specijalizovani da ugoste i svoje najmlađe posetioce i koji im pružaju dodatnu zabavu u okviru dečje igraonice. To će svakako i vaš boravak učiniti lagodnijim, a dodatna pogodnost je i to što će vaši mališani biti pošteđeni duvanskog dima iz objekta.

Restoran je odlično rešenje i u slučaju da na zakazani ručak idete sa poslovnim saradnicima, prijateljima ili partnerom, jer možete uživati u ukusnoj hrani i razmenjivati priče, ideje i šale bez mnogo buke i ometanja. Za ove prilike bolje je odabrati ekskluzivnije restorane, koji odišu elegancijom i sofisticiranim stilom posluživanja obroka. Ručak u otmenom restoranu zaista nije nešto što možemo često da priuštimo, ali bi bilo poželjno povremeno sebi ugoditi ovom dozom luksuza u kojoj uživaju sva čula.

Prilikom odabira restorana možete se odlučiti za one lokalnog tipa gde se osećate gotovo kao kod svoje kuće, ili za one atraktivnije koji se nalaze u centru svih dešavanja, kao što je restoran Magaza.

Kada je bolje odlučiti se za ručak u kafani?

Kafana je odličan izbor za obedovanje ukoliko vam je fokus na veselijem raspoloženju i autentičnom ambijentu. U lokalima kafanskog tipa vaš obrok neretko će biti propraćen zvucima žive muzike, a hrana koja se služi je uglavnom tradicionalnog tipa. Ipak, kafana ne bi trebala da bude vaš izbor za ručak sa porodicom, i to najviše zbog duvanskog dima koji će smetati mališanima.

Sa druge strane, ovde se možete sastati sa supružnikom ili partnerom, ako priželjkujete da susret protekne u neformalnoj atmosferi. Kada je u pitanju izbor kafane Beograd nudi mnoštvo mogućnosti: od onih starih sa dušom i tradicijom, pa sve do novijih i modernijih, koje nude širi izbor gastronomskih specijaliteta i finih pića. Jedno je sigurno - koju god odaberete nećete se pokajati, jer su uglavnom sve dobro poznate kao odlično mesto za uživanje.

Foto: Pixabay / Free-Photos


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar