Najbolje novogodišnje proslave širom sveta
Autor: Marija
20.02.2019.

Nova godina jedan je od retkih praznika koji se obeležava gotovo u svim zemljama širom naše planete. Neki gradovi odlučili su da je proslave skromnije i da akcenat stave na mirno porodično druženje, dok pojedini ne žale ni novac, a ni resurse, ne bi li ona izgledala što grandioznije moguće. Ukoliko se pitate gde se dešavaju najbolje proslave Nove godine, za vas smo spremili spisak gradova koji su se najviše istakli u svojoj organizaciji:

Sidnej

Sidnej definitivno zaslužuje svoje mesto na ovoj listi, upravo zbog bogatog vatrometa u ponoć koji obasja Sidnejsku operu i lučki most, i na taj način stvori scenu koja ostaje zauvek zapisana u sećanju. Vatromet traje tačno 12 minuta i na taj način simboliše broj meseci u godini. Interesantno je da je za doček Nove godine u ovom gradu leto, te proslavu možete posmatrati sa obližnje plaže ili sa broda koji plovi kroz luku.

Hongkong

Gosti koji su posetili Hongkong za vreme Nove godine kažu da takav šou nisu videli nigde na svetu. Kombinacijom pirotehnike, svetala i muzike prave neponovljivu predstavu koja je vidljiva iz svih delova grada. Ne, to nije samo klasičan vatromet, već se na nebu može videti i pirotehnički džinovski zmaj koji plovi po moru od zvezda padalica. Za doček Nove godine restoran na krovu hotela je najbolji izbor, jer se tako može najbolje ispratiti ova neprevaziđena fešta.

Kejptaun

Proslava početka nove godine u Kejptaunu, osim bogatog vatrometa, svojim posetiocima može da ponudi mnogo više. Sam doček možete provesti na pikniku na Stonoj planini ili na peščanoj plaži, s obzirom da je i ovde takođe sam početak leta. Ali tu nije kraj, jer proslave u ovom gradu traju i naredna tri dana, te možete uživati u različitim žurkama sa odličnom hranom, živom muzikom i dobrom atmosferom. Takođe, tu je i karneval koji se održava na Viktorijinim vodopadima, a na kom se možete voziti u tematskom vozu i slušati nastupe brojnih muzičara.

London

Kažu da je novogodišnji vatromet u Londonu toliko impresivan, da se za njegovo posmatranje sa najboljih tačaka u gradu čak naplaćuju i ulaznice. I toliko su tražene da njihova prodaja kreće još od početka septembra. Ipak, ukoliko poželite da vidite kako izgleda Nova godina u Londonu, proslavu možete pratiti i sa drugih mesta u gradu gde je boravak potpuno besplatan. Naravno, nakon ponoći nemojte zaobići najstarije londonske pabove gde se služe alkoholna pića još od 1670-te godine. Imajte u vidu da je javni prevoz uoči Nove godine potpuno besplatan, te ne morate trošiti novac na taksi.

Njujork

Iako se Nova godina dočekuje širom Amerike, među njima se najviše izdvaja proslava u Njujorku. Pre svega, tu je doček na Tajm Skveru gde se iznad posetilaca spušta ogromna svetlucava lopta. Ipak, ovo je zabava koja više privlači turiste, dok se pravi Njujorčani odlučuju za drugačiju vrstu zabave. Ukoliko želite da budete poput njih preporučujemo vam da se uputite ka Bruklinu. Tamo vas očekuje vatromet, javni nastupi brojnih muzičara, ali i druge vrste zabave poput spretnih akrobata ili živih skulptura. Zabava u Njujorku ne staje, već vas i sutradan na više lokacija očekuje nezaboravni after-parti.

Foto: Pixabay / nickgesell


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar