Jelena Marinković Radomirović nova predsednica Skupštine Novog Sada, odluka o gradonačelniku za mesec dana
Novosadski parlament dobio je novu predsednicu, Jelenu Marinković Radomirović iz Srpske napredne stranke. Ona je na tu funkciju izabrana sa 69 glasova odbornika. Ko će biti novi gradonačelnik Novog Sada, i ko će, osim naprednjaka, činiti vladajuću većinu, biće poznato najkasnije za mesec dana, rekao je aktuelni gradonačelnik Miloš Vučević uoči konstitutivne sednice gradske Skupštine.
Jelena Marinković Radomirović učestvovala je u radu Skupštine grada i u prethodne četiri godine kao odbornica. Bila je predsednica Saveta za urbanizam, poslovni prostor i stambena pitanja.
Jelena Marinković Radomirović je u svom obraćanju odbornicima, između ostalog, poručila:
 
"Sigurna sam da ćemo sarađivati u duhu demokratije, da ćemo imati konstruktivne predloge, da će skupštinski dom biti dom koji odiše, demokratijom, tolerancijom, kulturom".
 
Danas nije bio biran gradonačelnik, a Miloš Vučević, koji se na tom mestu nalazi već osam godina, rekao je novinarima pre sednice da ne vidi zašto ne bi nastavio da obavlja istu funkciju.
 
Gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik SNS Miloš Vučević, pre početka konstitutivne sednice, koja se zbog epidemiološke situacije održala u Velikoj sali Skupštine Vojvodine, izjavio je novinarima da će SNS o formiranju izvršne vlasti u gradu "sigurno razgovarati sa Socijalističkom partijom Srbije i Vojvođanskim frontom i Savezom vojvođanskih Mađara, možda i sa SPAS-om".
 
"Stranka koja ima najveću podršku, svakako i najveću odgovornost, je spremna da se menja, je spremna da daje šansu novima i spremna da traži još bolja kadrovska rešenja, ne bojimo se promena unutar nas samih, a time smo spremni da se borimo još više i bolje za Novi Sad. Predstavljamo praktično jednu novu ekipu SNS-a u Novom Sadu, kao što vidite, dajemo šansu mladima, dajemo šansu ženama da imaju najodgovornije pozicije, videćete i nova lica u Gradskom veću", rekao je Vučević.
 
Za ostale funkcije u Skupštini grada Novog Sada izabrani su kandidati koji su i do sada obavljali te funkcije.
 
Branka Bežanov, iz odborničke grupe POKS, izabrana je za zamenika predsednika Skupštine grada, funkcija koju je obavljala i u prethodnom sazivu. Marko Radin iz odborničke grupe SNS u prethodnom sazivu obavljao je funkciju sekretara Skupštine, a za tu poziciju izabran je i sada. Danilo Durutović iz POKS-a izabran je za zamenika sekretara Skupštine.
Preuzeto: rtv.rs


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar