Međunarodni sajmovi Lorist počeli u Novom Sadu

Na Novosadskom sajmu otvoreni su 52. Međunarodni sajmovi pod nazivom Lorist. Prisutnima su se na otvaranju, pored gradonačelnika Miloša Vučevića, obratili generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković, državni sekretar u Vladi Mađarske Sinai Atila, pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić i predsednik Skupštine APV Ištvan Pastor.

-Lorist je vezan za dolazak jeseni u naš grad i predstavlja jednu od najprepoznatljivijih izložbi Novosadskog sajma. Ove godine je tim povodom pristiglo preko 500 izlagača iz oko 20 zemalja, a Mađarska je zemlja-partner manifestacije. Uspeh sajamskih manifestacija u Novom Sadu se pozitivno reflektuje na ekonomiju Grada, Pokrajine i cele Srbije. Verujem da će posetioci moći da uživaju u onome što su im izlagači pripremili, i da ćemo svi zajedno da radimo na širenju svesti o tome da moramo biti fokusirani na očuvanje životne sredine, kao i na njeno unapređenje. To trebamo pokazivati konkretnim stvarima, u svakodnevnom životu, jer to pokazuje kako se odnosimo prema našoj budućnosti i potomcima - rekao je Vučević.

Međunarodni sajmovi Lorist počeli su Sajmom lova i ribolova i Sajmom ekologije, a Sajam turizma i Sajam sporta sutra. Zemlja partner je Mađarska, a nastupa više od 500 izlagača koji će predstaviti ponudu u oblastima lova, ribolova i turizma Dunavskog regiona, kao i ekologiju i sport u Srbiji. Uz izložbenu postavku u halama i na otvorenom delu Sajmišta, organizuju se kongresne aktivnosti i poslovni susreti.

Cena ulaznice za odrasle je 300 dinara, dok je za decu od 7 do 12 godina, penzionere i kolektivne posete cena 200 dinara.

 
 

 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar