Pokrajina u martu raspisuje konkurse za podizanje ribnjaka i sertifikaciju organske proizvodnje

Kako prenosi portal AgroFin.rs, na skupu „Finanisiranje poljoprivrede u 2021. godini“ koji su organizovali „Dnevnik – Poljoprivrednik“ AD i Privredna komora Vojvodine, predstavljene su mere podrške na koje mogu da računaju svi učesnici u agrarnoj proizvodnji na republičkom i pokrajinskom nivou.

Mladen Petreš iz Pokrajinskog sekretarijta za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo opširno je predstavio konkurse resornog sekretarijata koji su u toku. Posebno je izdvojio onaj koji je namenjen mladim poljoprivrencima koji lane nije bio realizovan. Mladen Petreš Pokrajinski sekretarijt za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo “Za pomoć mladim poljoprivrednicima pokrajina je ove godine izdvojila 200 miliona dinara. Po pravilima konkursa oni mogu da računaju na povrat sredstava do čak 90 odsto”, rekao je Petreš.  Pored aktuelnih konkursa objavljenih na sajtu Pokrajinskog sekretarijata, Petreš je najavio da će u martu biti otvarene nove konkursne linije. Između ostalog za: podizanje ribnjaka, proizvodnju vina i rakije, kontrolu i sertifikaciju organske proizvodnje i proizvoda sa zaštićenim geografskim poreklom.

B.K.

Preuzeto: AgroFin.rs


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar