Četvrta evropska konferencija manjinskih i lokalnih medija

U Novom Sadu se danas i sutra održava Četvrta evropska konferencija posvećena manjinskim i lokalnim medijima pod nazivom Budućnost i komunikacija. Konferencija se održava onlajn u Kulturnoj stanici Svilara. Ova konferencija je deveti događaj u nizu ove komunikacione platforme, koja na poseban način definiše temu prošlosti i umetničkog stvaralaštva i posmatra inspiraciju kao fenomen koji formira i menja društvo.

Pozdravljajući učesnike i organizatore konferencije iz „Heror Media Pont“-a, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević je istakla da je ovaj sekrtarijat u prethodnih nekoliko godina dao snažnu i kontinuiranu podršku održavanju ovih skupova. Milošević je dodala i da će Pokrajina, kao i do sada biti pouzdan patner u svim segmentima očuvanja tradicionalnih vrednosti manjinskih medija.

Pokrajinska vlada je preko resornog sekretarijata u kontinuitetu svake godine za sufinansiranje 22 lista čiji su osnivači nacionalni saveti izdvojila u 2018. godini 275 miliona dinara, a taj iznos se tokom naredne dve godine povećao za pet odsto.

Najpozitivniji, kako je rekla Milošević, od svih modela podrške u koji su uključeni i verski mediji je podrška sa više od milion dinara u prethodne tri godine koja se odnosi na Radio Besedu, Radio Blagovesnik, Radio Srpski sion i Radio Mariju.

Pokrajinska vlada je ove godine završila zgradu Radio-televizije Vojvodine, kao pokrajinskog javnog servisa sa potpuno opremljenim studijima za deset manjinskih zajednica, dok će se radijski programi emitovati na 16 jezika, što je u multinacionalnoj regiji kao što je Vojvodina bogatstvo i privilegija, koja se mora negovati i čuvati za buduća pokolenja.

Prema rečima direktorke „Heror Media Pont“-a Nataše Heror savremene koprodukcije različitih medijskih formata takođe će biti predstavljene na ovogodišnjoj video konferenciji, kao rezultat različitih događaja, kao i naučno viđenje stanja manjinskih prava putem medija. Kako je navela, poseban akcenat je stavljen i na verske medije, čiji rad i doprinos manjinskim zajednicama će biti posebno elaboriran.

Ovogodišnja dvodnevna konferencija okupila je veliki broj stručnih lica iz naše zemlje i inostranstva.
 
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar