Šminka po meri svake proslave
Autor: Redakcija
22.04.2019.

Za jednu ženu priprema za odlazak na proslavu predstavlja veoma kompleksan zadatak koji iziskuje dosta vremena i detaljno planiranje. Osim što je potrebno odabrati savršenu haljinu, adekvatnu frizuru i pravilan aksesoar, tu je i odlučivanje o stilu mejkapa koji treba da isprati celokupni izgled. On treba da priliči situaciji u kojoj se nalazite i u skladu sa vašom ulogom na pomenutoj manifestaciji. Bez obzira da li ćete se sami šminkati ili ćete unajmiti obučenog profesionalca, evo nekoliko smernica kako vaša šminka treba da izgleda u zavisnosti od proslave na koju ste krenuli. 

Šminka za svadbe 
 
Ušli smo u period godine u kom ćemo najčešće posećivati svadbe, a ovo je ujedno i proslava koja je  najveći izazov za odabir šminke. Svakako, ona treba da bude takva da prati izgled vaše haljine, ali mora parirati i stilu u kom će se proslavljati ovaj dan. 
 
Tako razlikujemo dve vrste svadbi: tradicionalne i moderne. Na tradicionalnoj svadbi dosta toga je dozvoljeno i teško da negde možete pogrešiti. Pre svega, celokupan autfit može biti slobodnijeg izbora - od kratkih i pripijenih haljina, pa sve do onih koje se slobodno šire u struku. Šminka koja će pratiti ovakav izgled i tip svadbe može biti i napadnija, bez bojazni da ćete se isticati u masi. Slobodno se možete odlučiti za dramatičan smokey eyes ili odvažan ajlajner, ali ih obavezno kombinujte sa neutralnom bojom ruža.  
 
Kada su u pitanju moderne i ekskluzivne svadbe, najbolje je da odaberete elegantno odelo ili dugu pripijenu haljinu od nekog finog materijala. Šminka na ovakvoj vrsti proslave treba da bude dovoljno umerena da ne zaseni izgled mlade, ali i dovoljno kvalitetna da izgleda dobro na fotografijama. U tom slučaju najveću pažnju treba posvetiti odabiru pravilne baze, odnosno pudera koji će sakriti sve vaše nedostatke i ujednačiti boju tena. Pored toga, naglasite obraze rumenilom koralne boje, a oči istaknite maskarom. Takođe, umesto ruža koristite sjaj za usne, koji će dati izgledu poseban pečat, a vaše usne učiniti sočnijim i punijim. 
 
Šminka za rođendan i devojačko veče  
 
Rođendan i devojačko veče danas se obeležavaju dosta ozbiljnije nego što se to činilo nekada, te je potrebno posebno uložiti više truda u odabir garderobe, šminke i frizure. Dobar izbor mogu biti haljine svih krojeva, a ovakve prilike dozvoljavaju vam da se poigrate sa izborom boja i dezena. Šminka za proslavu rođendana ili devojačke večeri može biti vesela i maštovita, te su vam odrešene ruke prilikom izbora nijansi. U ovakvim situacijama mogu se koristiti karmini jarkih boja, poput crvenih, ljubičastih ili koralno roze. Ovakav ruž možete upotpuniti sa mačkasto iscrtanim ajlajnerom ili intenzivnijim rumenilom sa sitnim svetlucavim česticama. 
 
Šminka za korporativne proslave 
 
Formalnija atmosfera kompanijske proslave od vas zahteva da budete odeveni u svedenu ili klasičnu garderobu. Nikako nećete pogrešiti ukoliko izaberete uzanu suknju srednje dužine u kombinaciji sa košuljom i elegantnim sakoom. Ovako ozbiljna manifestacija zahteva minimalistički  mejkap, što ćete postići sa nekoliko proizvoda. Naglasite vaše jagodice uz pomoć bronzera, a na oči nanesite senke u zemljanim tonovima. Za usne odaberite diskretan prozračan karmin, a birajte nijanse koje prate boju vaših usana. Šminka u ovom stilu učiniće da izgledate dovoljno pristojno i lepo, ali i u skladu sa manifestacijom kojoj prisustvujete. 
 
 
Foto:Pixabay,Gromovataya
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar