Najnovija serija Samsung S10 telefona
Autor: Redakcija
18.03.2019.

Osmog marta je u prodaju puštena nova serija Samsung telefona. U pitanju su Samsung S10+, Samsung S10 i Samsung S10e modeli. Oni predstavljaju trenutno najveće novitete među pametnim telefonima u tekućoj godini.

Recenzije su već izašle i za ove telefone se smatra da su podigli kvalitet telefona na još viši nivo. Hajde da vidimo kakve su specifikacije, noviteti i cene za svaki od njih.

Samsung S10e

Krećemo sa najmanjim od sva tri telefona. Ono što se prvo da primetiti jeste razlika u njihovoj veličini. Samsung S10+ je najveći, S10 je srednji, dok je model S10e vidljivo manji u poređenju sa svakim od njih.

Ovaj model je namenjen za one koji nemaju toliko dubok džep i figurativno i fizički, s obzirom na to da kako je najmanji tako je i najjeftiniji. Ipak, to je i dalje S10 serija, sa novim performansama i kvalitetom.

Displej ima 5.8 inča, te lagano staje u jednu ruku. Kao i S8 i S9 serija ima Infinity Displey, ali se čini da na ovom modelu Infinity ne ide toliko duboko. Rezolucija slike je prilično zadovoljavajuća sa 1080p rezolucijom i 435 piksela po inču. Zadovoljavajuća zato što drugi S10 modeli imaju bolje specifikacije.

RAM memorija mobilnog je 6GB, a interna 128GB. Može se naći i sa 8 gigabajta RAM-a i 256GB interne memorije, ali se to plaća proporcionalno skuplje.

Za razliku od S10+ i S10, ovaj telefon ima dve zadnje kamere. Jedna ima 16, a druga 12MP. Otvor blende na jednoj: f/1.5-2.4, 26mm (wide) i 16 MP, f/2.2, 12mm (ultrawide) na drugoj daje široki ugao, te više predmeta staje u kadar.

Prednja, selfi kamera ima 10 mega piksela i otvor blende od 1.9,26mm. Na telefonu postoji senzor otiska, kao i 3,5 milimetarski univerzalni otvor za slušalice.

Generalno gledano, ovo je odličan telefon sa sasvim dobrim specifikacijama. Ono što vam na njemu može zasmetati jeste veličina, naročito ako ste navikli na telefone sa ekranima od 6 inča pa naviše.

Druga mana modela Samsung S10e jeste dužina trajanja baterije. Izdržaće dnevnu upotrebu, ali ne daje onu sigurnost kao drugi modeli iste serije.

Cena telefona je trenutno 750 evra.

Samsung S10

Ono što se prvo primeti kod novih S10 modela jeste boja telefona. Ona ne dolazi samo u standardnoj crnoj, teget i beloj boji, već i u plavičasto beloj, žutoj, ljubičastoj i raznim drugim bojama. Sklop boja izgleda tako lepo da će vam biti žao da ga stavite u masku za telefon, što vam svakako preporučujemo s obzirom na to da svi S10 modeli prilično lako klize iz ruku. Samsung serviseri u Srbiji su takođe spremni za podršku korisnicima ovih modela.

Sa ovom serijom se vidi da je namera Samsunga bila da što bolje specifikacije, kao što su velika memorija, odlična kamera, brzina procesora uklopi u savremen i elegantan dizajn. Naime, S10 je telefon srednje veličine iz S10 serije i ima ekran od 6.1 inča.

Rezolucija telefona je bolja od Samsunga S10e sa 550 piksela po inču i 1440x3040 rezolucijom. Ekran je zaštićen sa Gorilla Glass 6 staklom.

Kamera ovog telefona je jedna od zanimljivijih specifikacija. S10 model ima tri zadnje kamere. Dve imaju 12 mega piksela, a treća 16MP. Kamere su zaista dobre, sa lakoćom hvataju objekte u pokretu i šire kadrove, kvalitet slike je odličan čak i tokom noći i sa veštačkim svetlima. Iako, naravno, slike budu najbolje sa prirodnim svetlom. Selfi kamera ima 10MO i otvor blende od 1.9/26mm (wide).

Što se tiče memorije, može se naći i sa 6 i sa 8 gigabajta RAM memorije. Interna memorija ima minimum 128 gigabajta, a postoje i modeli sa 256 i 512GB.

Kada je u pitanju trajanje baterije, ovaj telefon zadovoljava standarde svake prosečne, pa čak i naptrosečne potrošnje. Možete ga koristiti satima, slušati muziku sa Jutjuba, dopisivati se na više aplikacija, igrati igrice... baterija će trajati ceo dan bez ikakvih problema.

Cena telefona je 800 evra.

Samsung S10+

Kao šlag na tortu dolazi i Samsung S10+ sa najboljim specifikacijama od cele S10 serije. Najveći je od sva tri telefona, sa dijagonalom ekrana od 6.4 inča. Zbog svoje veličine teško se može koristiti sa samo jednom rukom. Rezolucija je ista kao i na S10 modelu: 1440x3040 i 550 piksela po inču.

Ono što ovaj model izdvaja od drugih jeste količina memorije. Naime, RAM memorija telefona varira od 8 do 12GB, dok unutrašnja ide od 128 megabajta do iznenađujućih terabajt memorije (1024 gigabajta).

Još jedna od specifičnih osobina ovog modela jeste i ta što ima čak pet kamera. Tri zadnje i dve selfi kamere. Dve zadnje kamere imaju 12 mega piksela, a treća 16, dok jedna selfi kamera ima 10MP, a druga 8.

Iako po svim specifikacijama odličan model i trenutno jedan od najboljih Samsungovih, mnogi mu zameraju što senzor otiska prsta nije ništa bolji, možda čak i gori od Samsunga S9+. Ako to zanemarimo, baterija je odlična, estetika, dizajn i sve performanse su podigle korisničko iskustvo na još viši nivo, te vam svakako preporučujemo da isprobate neki od novih Samsungovih modela S10 serije.

Cena telefona je u zavisnosti od količine memorije od 1000 do 1500 evra.

Foto: Facebook / Samsung


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar