Reklamni materijal i njegova uloga u građenju korporativnog imidža
Autor: Redakcija
24.08.2020.
Korporativna kultura jedne kompanije podrazumeva mnogo elemenata – od organizacije kadrova i poslovnog prostora do građenja vizuelnog identiteta brenda.
 
Svi ovi elementi značajni su kako u formiranju lojalnosti zaposlenih, tako i u percepciji našeg brenda od strane potencijalnih poslovnih saradnika i klijenata. Vizuelni identitet nezaobilazni je deo brendiranja kompanije, a njegova uloga najučinkovitije efekte ostvaruje na polju reklamnog materijala.
 
Reklamni materijal poklanjamo svojim zaposlenima, kako bi nas korišćenjem brendiranih predmeta, predstavili drugim licima. Poklanjamo ga, takođe, i potencijalnim poslovnim partnerima i saradnicima kako bismo zadržali njihovu pažnju. Upravo zbog toga je reklamni materijal efektivan način da brendiramo vizuelni identitet naše kompanije.
 
Predložićemo nekoliko načina da reklamnim materijalom učinimo da potencijalni klijenti i partneri upamte naš brend.
 
 
Štampane majice
 
Štampane majice sa logom kompanija postaju osnovni element prepoznatljivosti jednog brenda, posebno u onim poslovnim okruženjima koje visoko vrednuju korporativnu kulturu i timski duh. Pojedine kompanije biraju da štampane majice koriste u specifičnim situacijama poput organizacija tim bildinga, konferencija i gostovanja na sajmovima, dok druge majice poklanjaju zaposlenima kako bi ih nosili na radnom mestu i van njega, povećavajući vidljivost kompanije i brenda u svojim lokalnim zajednicama.
 
U oba slučaja postiže se ne samo prepoznatljivost brenda, već se i povećava lična povezanost zaposlenih sa kompanijom i lojalnost. Štampane majice sa korporativnim logom možemo u određenim situacijama pokloniti i potencijalnim ili već postojećim poslovnim partnerima i klijentima, čime ih u dužem roku podsećamo na naš brend i osiguravamo kontinuitet saradnje.
 
Gedžeti
 
Gedžeti su sve popularniji elementi reklamnog materijala, posebno u brzorastućoj IT industriji.
 
Brendiranjem gedžeta kreiramo savršen poklon za poslovne partnere za različite prilike, poput sastanaka i konferencija.
 
Za razliku od majica, koje poklanjamo sa ciljem da osoba koja ih nosi povećavava vidljivost našeg brenda, gedžeti su specifičnija vrsta poklona kod kojih je print našeg brenda vidljiv samo neposrednom korisniku.
 
Zbog toga gedžete treba poklanjati ciljano onim pojedincima na koji gedžet u svom poslovanju redovno koriste. Među najpopularnije gedžete u okviru reklamnog materijala spadaju veoma korisni USB-ovi.
 
Reklamni USB
 
Reklamni USB-ovi mogu se pronaći u različitim bojama, veličinama i oblicima, i kompanije se najčešće odlučuju da na njima odštampaju logo svog brenda.
 
USB stikovi su koristan poklon za svakoga. Svako će naći primenu koja njemu odgovara, bilo da je reč o čuvanju poslovne prezentacije ili omiljene muzike.
 
Power bank ili dodatna baterija
 
Još jedan gedžet kome raste popularnost u korporativnim krugovima je i power bank, mini prenosivi punjač za telefon ili rezervna baterija.
 
Odabirom korisnih brendiranih poklona koji prepoznaju potrebe naših poslovnih partnera, ostavljamo utisak na njih, ali ih i podsećamo na nas u situacijama kada razmatraju neke naredne poslovne projekte.
 
 
Poklon setovi
 
Poklon setovi obično sadrže kombinacije hemijske i tehničke olovke, naliv pero i notes, rokovnik i lepu olovku ili rokovnik i USB karticu u kutiji sa logom firme. Ovu vrstu reklamnog materijala najčešće poklanjamo pojedincima iz menadžmenta kompanija sa kojima već imamo ostvarenu saradnju, ili predstavnicima tih kompanija sa kojima neposredno sarađujemo.
 
Na ovaj način učvršćujemo partnerske odnose. Osim toga, poklon setovi su vrsta reklamnog materijala koja je bitna i za građenje reputacije brenda, onda kada ih na različitim sastancima i nastupima koriste naši zaposleni, pa je bitno pokloniti ih i sopstvenom menadžmentu i ljudima ključnim za predstavljanje kompanije u javnosti.
 
Dobar odabir reklamnog materijala, ali i onih kojima ga poklanjamo predstavlja važnu marketinšku taktiku kompanije. Cilj ovog procesa je maksimizacija efekta prepoznatljivosti našeg brenda.
 
Kako bi proces brendiranja i građenja imidža kroz njega upotrebom različitih reklamnih materijala bio što veći, važno je pristupiti odabiru reklamnog materijala kao važnoj i redovnoj investiciji firme.
 
Investiranje u kvalitetan reklamni materijal nam se višestruko vraća ne samo povećanjem reputacije i prepoznatljivosti brenda, već i finansijskim benefitima koji dolaze od povećanja broja klijenata i poslovnih partnera.
 
Preduzeće Klik Commerce je renomirana firma za prodaju reklamnog materijala. Veoma je bitno izabrati pravog partnera koji će vam biti prava podrška u procesu brendiranja vaše firme.
 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar