Ambasador Egipta u poseti Novom Sadu

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Srđan Kružević primio je ambasadora Egipta u Srbiji Amra Alguvejlija i guvernera regije Crveno More Ahmeda Abdala.  

Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima razvijanja saradnje u oblastima ekonomije, kulture i turizma. Kreiranje zajedničkog poslovnog odbora Srbije i Egipta, kako se čulo na sastanku, je izuzetno bitno, kao i ponovno uvođenje direktnog leta za Kairo od strane srpskog avio-prevoznika. Najinteresantnije oblasti za zajednički angažman su, kako je konstatovano, poljoprivreda, građevinska industrija, IT sektor i turizam, a kao značajne manifestacije na tom polju spomenuti su Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu i Međunarodni opšti sajam koji se u martu održava u Kairu. 
 
Zvaničnici su ocenili da je veoma značajno što su predstavnici Novog Sada i OPENS-a krajem prošle godine učestvovali u Svetskom omladinskom forumu u Šarm El Šeiku. Kružević je rekao da je omladinska politika u Novom Sadu, u godini kada nosi titulu Omladinska prestonica Evrope, u fokusu, i da se realizuju brojni projekti i pripremaju još mnoge zanimljive aktivnosti. Na sastanku se govorilo i o mogućnostima za uspostavljanje bližih veza između Novog Sada i popularnog letovališta Hurgada.   
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar