Ambasador Indije i konzul Tunisa u poseti Privrednoj komori Vojvodine

Privrednu komoru Vojvodine posetio je ambasador Republike Indije u Republici Srbiji Nj. E. Subrat Batačardži. Prilikom susretra razgovaralo se o unapređenju privredne saradnje dve zemlje. Ambasador Batačardži je istakao da će ambasada pružiti podršku u svakom povezivanju privrednih subjekata dve zemlje, kao i u povezivanju naučnih instituta.  

Indija će se, nakon nekoliko godina, ponovo predstaviti na ovogodišnjem 86. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu, i tom prilikom organizovaće se susreti privredne delegacije Indije sa vojvođanskim privrednicima.  
 
Ambasador Batačardži je Privrednoj komori Vojvodine i njenim članicama uputio i poziv za učešće na sajmovima koji će se održati u Nju Delhiju i to na AAHAR – Međunarodnom sajmu hrane i ugostiteljstva i Svetskom sajmu hrane koji se održati u martu i novembru.  
 
Predsednik Vučurević naveo je da će prva konkretna aktivnost između PKV i Ambasade trebala biti povezivanje proizvođača jabuka iz Vojvodine sa indijskim uvoznicima
 
Predsednik Privredne komore Vojvodine  Boško Vučurević sastao se sa počasnim konzulom Republike Tunis u Novom Sadu prof. dr Draganom Trivanom i tom prilikom je kostatovan veliki potencijal u oblasti privredne i ekonomske saradnje dve zemlje koji nije dovoljno iskorišćen.  
 
Počasni konzul je istakao da je Tunis Zemlja prijatelj ovogodišnjeg Poljoprivrednog sajma. Dogovoreno je održavanje poslovnog foruma i bilateralnih susreta sa privrednicima iz Tunisa 16. maja, za vreme trajanja Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu. Vučurević je prihvatio poziv da se organizuje privredna delegacija vojvođanskih privrednika i predstavnika PKV, koja bi u decembru posetila Tunis. Tom prilikom, planirano je potpisivanje Sporazuma o saradnji između Privredne komore Vojvodine i Privredne komore grada Tunisa
 
Izvor i foto: PKV 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar