Besplatan vrtić za sve novosadske mališane od 1. januara

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je da će od 1. januara 2020. godine troškove boravka dece u vrtićima u Novom Sadu kompletno snositi gradska uprava.

-Država pomaže pronatalitetnu politiku. Mi želimo što više dece, što više klinaca u gradu i širimo kapacitete - rekao je Vučević i podsetio da država izdvaja novac za vantelesnu oplodnju, a najavio je i izgradnju stanova za mlade bračne parove po povlašćenim cenama.

Od nove godine, kompletan boravak za 16.500 mališana, finansiraće Grad Novi Sad, a za tu namenu iz gradske kase biće, prema rečima Vučevića, izdvojeno dodatnih 306,5 miliona dinara.

-Besplatan vrtić za sve mališane od Nove godine, rezultat je odgovorne politike i brojnih investicija, zahvaljujući kojima je Novi Sad znatno ojačao. Nakon Vidovdanskih nagrada, subvencionisanja dece u privatnim vrtićima i besplatnih udžbenika za sve prvake, ovo je još jedna mera direktne pomoći roditeljima, ali i investiranje u sigurnu budućnost-našu decu – rekao je Vučević.

Ni deca koja idu u privatne vrtiće, kako je rekao Vučević, neće biti zapostavljena, i najavio je  mogućnost da od polovine iduće godine subvencije za njih budu povećane. 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar