Bulevar na Satelitu do kraja jula
Ulica Bate Brkića do kraja jula dobiće izlaz na Futoški put, pošto izgradnja produžetka te ulice kroz Satelit teče predviđenom dinamikom. Grad Novi Sad je samo za realizaciju te investicije izdvojio 370 miliona dinara, a treba napomenuti da je prethodno značajna svota uložena za eksproprijaciju parcela i izradu projektne dokumentacije. Radovi za sada teku po planu. Na najvećem delu deonice izgrađena je vodovodna i kanalizaciona mreža i postavljene elektro, kao i druge vrste instalacija. Putarski radovi ušli su u završnu fazu tako da možemo očekivati da će verovatno biti gotovi i nešto pre ugovorenog roka, odnosno pre 29. jula, kada je predviđen završetak ove ulice. Bitno je to da su ovih dana uklonjeni objekti JKP Tržnica koji su bili na planiranoj trasi saobraćajnice, tako da je sada omogućeno da se radovi izvode i na prostoru kod Satelitske pijace – rekao je načelnik Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije Dejan Mandić
 
Do sada je u ulici, na delu do pijace, postavljena podloga od tucanika na kolovozu, ivičnjaci i popločani parkinzi, kao i pešačke i biciklističke staze. Asfaltiranje će uslediti kada radovi budu završeni na kompletnoj deonici, sve do Futoškog puta. Kod pijace se trenutno gradi podzemna infrastruktura, a radovi odmiču i u sporednim ulicama.  
 
U Ulici Anđe Ranković završene su pešačke staze, parkinzi i konstrukcija kružne raskrsnice, a Mandić najavljuje asfaltiranje kolovoza u narednim danima. U Ulici Antona Urbana u toku je izgradnja pešačkih staza i postavljanje tucaničke podloge na kolovozu, nakon čega će i ona biti asfaltirana.  Istovremeno se postavljaju stubovi javnog osvetljenja, a sledi i rekonstrukcija semafora na raskrsnici kod pijace, gde će biti postavljen vremenski displej i zvučni uređaj za slepa i slabovida lica.  
 
Završetkom svih predviđenih radova dobićemo modernu saobraćajnicu bulevarskog tipa dugu 550 metara, koja se proteže od Bulevara Jovana Dučića do Futoškog puta. Nakon toga lokalitet će biti i ozelenjen, a dalje planiramo da uredimo i unutarblokovski prostor. Trenutno se radi projektna dokumentacija, a predviđena su parking-mesta, prilazne saobraćajnice, pešačke staze i sadržaji sportsko-rekreativnog karaktera, kao što su košarkaški teren, dečje igralište, teretana na otvorenom i mobilijar. Time će se svakako urbanizovati i znatno promeniti dosadašnji izgled tog dela Satelita, a ujedno rešiti i veliki komunalni problemi u tom naselju – rekao je Mandić.  
 
 
 
 
 
Izvor:Dnevnik 
 

   


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar