Čišćenje priobalja Dunava sutra u Novom Sadu

Međunarodni dan Dunava biće obeležen sutra u Novom Sadu čišćenjem priobalja. Gradska uprava za zaštitu životne sredine učestvuje u obeležavanju ovog dana i podržava akciju koja je pokrenuta na inicijativu Coca Cola HBC uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine.   

Svi zaintresovani mogu da se pridruže volonterskoj akciji čišćenja priobalja Dunava u Kameničkom parku, u petak, 28. juna.   

Organizator akcije je Zeleni razvojni centar, uz podršku Pokreta gorana Novog Sada, Gradske uprave za zaštitu životne sredine i JKP Gradsko zelenilo.  

Pored akcije čišćenja biće oganizovan dodatni edukativno-zabavni program:  

10:00 - 10:15  Dolazak volontera i volonterki  

10:30 - 12:00  Akcija čišćenja  

12:30 - 13:00  Predavanje na temu cirkularne ekonomije  

13:00 - 13:15  Kviz - školica Šta znaš o Dunavu?  

Međunarodni Dan Dunava obeležava se 29. juna svake godine, u 14 evropskih podunavskih zemalja, potpisnica Međunarodne konvencije o zaštiti Dunava. Konvenciju su, 1994. godine u Sofiji, potpisale zemlje dunavskog sliva i Evropska unija, i ona je osnov za saradnju država radi zaštite Dunava, na čijem slivu živi više od 80 miliona ljudi. Cilj Konvencije je podizanje svesti o očuvanju reke kod što većeg broja ljudi i apelovanje na racionalnu upotrebu vodnih resursa. 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar