Decenija postojanja humanitarne akcije Magični doručak

Kompanija Metro i banka Crédit Agricole Srbija, u saradnji sa Sekretarijatom za obrazovanje i dečiju zaštitu Grada Beograda i Bankom hrane obeležili su danas jubilarnu, desetu, godinu postojanja humanitarne akcije Magični doručak Proslava je organizovana u školi za učenike oštećenog vida Veljko Ramadanović, u Zemunu.  

U programu, koji je bio zabavnog i edukativnog karaktera, učestvovao je Miloš Grlica, srpski paraolimpijac i osvajač brojnih svetskih medalja u bacanju koplja. Organizovano je takmičenje u golbol-u, učenici su bili i u prilici da se oprobaju u specijalnim vežbama orijentacije na jedinstvenom terenu škole. 
 
Mladi kuvari okupljeni oko Junior Chefs Cluba Srbije spremili su pravu kulinarska gozbu. Oni su učenike obradovali bogatim, ukusnim i zdravim obrokom koji su pripremili uz podršku Metroa.  
 
U ovogodišnjoj humanitarnoj akciji, koja je trajala od 14. marta do 10. aprila, prikupljeno je preko 6 tona hrane. Svoju humanost pokazao je i veliki broj građana koji su kupovinom paketića u Metro distributivnim centrima i donacijama na račun Banke hrane, pomogli deci kojima je pomoć najpotrebnija. Prikupljena hrana namenjena je za 36 škola u Srbiji za decu sa posebnim potrebama.  
 
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar