Dom za duševno obolela lica Čurug biće obnovljen

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je Dom za duševno obolela lica Čurug i održao radni sastanak sa direktorom te ustanove Miroslavom Kresićem, kako bi se upoznao sa problemima koje imaju i korisnici i zaposleni u ovoj ustanovi socijalne zaštite. 

-Nisam zadovoljan stanjem koje sam danas zatekao ovde. Pokrajinska vlada izdvojiće sredstva za odgovarajuće uslove za život i rad i korisnika i zaposlenih - rekao je predsednik Mirović i dodao da će se do 2020. godine završiti projektna dokumentacija za sveobuhvatnu rekonstrukciju ovog doma i Doma u Staroj Moravici. 
 
Cilj je, prema rečima Mirovića, da se reše višegodišnji problemi koji postoje u ovoj ustanovi, u kojoj nije bilo infrastrukturnih ulaganja skoro 40 godina. 
 
-Pokrajinska vlada nastaviće sa podrškom ovoj ustanovi, kako bi se stvorili elementarni uslovi, a kao prioritet ugradićemo sistem protivpožarne zaštite i sanirati sanitarne čvorove. Plan nam je da unapredimo program socijalne zaštite i da korisnicima pomognemo da im svakodnevni život bude lakši i sadržajniji - izjavio je Mirović
 
Dom za duševno obolela lica Čurug izgrađen je 1955. godine, ustanova je socijalne zaštite koja pruža usluge domskog smeštaja i podršku osobama sa psihičkim smetnjama sa teritorije čitave Republike Srbije. Ovo je jedna od 27 ustanova čiji je osnivač AP Vojvodina, kapaciteta 200 korisnika
 
 
 
  
 
  

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar