Država pomaže osnivanje i rad zadruga za seoski turizam i domaću radinost

Kako prenosi portal AgroFin.rs, ministar za brigu o selu Milan Кrkobabić posetio je vojvođansku opštinu Bač gde je predstavio Program podrške razvoja zadrugarstva u Srbiji vredan pola milijarde dinara. 

Poseta Baču prva је u nizu koje Ministarstvo za brigu o selu planira da ostvari u toku ove godine.

“Novina u Programu podrške razvoju zadrugarstva, jeste da novac mogu dobiti i zadruge čija je registrovana delatnost bavljenje seoskim turizmom, starim i umetničkim zanatima, odnosno poslovima iz domaće radinosti.Na sredstva iz program mogu da računaju i zadruge čiji su osnivači pripadnici osetljivih društvenih grupa, sa registrovanom delatnošću iz oblasti zemljoradnje, poljoprivrede, proizvodnje predmeta, obavljanja starih i umetničkih zanata, odnosno poslova domaće radinosti”, rekao je ministar Milan Кrkobabić dodajući da je za sve tri vrste zadruga, za svaku pojedinačno predviđen iznos do najviše 7,5 miliona dinara. Prvi konkursi za dodelu novčane pomoći starim i novim zadrugama, poručio je Кrkobabić, mogu se očekivati već krajem marta.

B.K.

Preuzeto: AgroFin.rs


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar