Godišnja Skupština Ogranka SANU održana u Novom Sadu

Godišnja Skupština Ogranka Srpske akademije nauka i umetnosti održana je u zgradi Platoneuma u Novom Sadu

Pozdravljajući prisutne Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević, istakao je da Matica srpska, a posebno Ogranak SANU u Novom Sadu, predstavljaju deo našeg moralnog otrežnjenja. 
 
-Mi u politici i te kako imamo potrebu za mišljenjem naših akademika, koji su slobodni, nezavisni, ali isto tako i odgovorni za budućnost Srbije. Mi smo sa uvaženim akademicima vodili dijalog o brojnim pitanjima kvaliteta visokog obrazovanja, o naučnoistraživačkoj delatnosti u odnosu na naučne oblasti, takođe i o tome koliko su fundamentalna i primenjena istraživanja danas potrebna. To je jedan diskurs koji se reflektuje na svakodnevnu politiku, ali i ono što nas obavezuje u decenijama koje dolaze, kada ćemo sigurno razmišljati da je vreme četvrte industrijske revolucije i digitalizacije, nešto što nije vezano za mandat, već za kvalitet društva - rekao je Milošević
 
Prema rečima predsednika Srpske akademije nauka i umetnosti akademika Vladimira Kostića, u Akademiji je pokrenuta inicijativa da se u narednom periodu akademici, ali i ostala stručna javnost, bave srpskim pitanjem u periodu od 19. do 21. veka, što će uključivati i Kosovo i Metohiju, našu državnu organizaciju, državno-pravni status, pitanje kulture, stanje jezika i pisma, stanje srpske dijaspore, i mnoga druga pitanja. 
 
Skupštini je pored brojnih uglednih akademika i predsednika ogranka SANU u Novom Sadu prof. dr Stevana Pilipovića, prisustvovao i predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić
  
 
   
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar