Gradsko zelenilo dobilo sredstva za projekat GreEnergy

Na konkursu pod nazivom Sufinansiranje projekata koji se finansiraju iz fondova Evropske unije, raspisanom od strane Pokrajinskog sekretarijata za finansije, JKP Gradsko zelenilo Novi Sad je potpisalo ugovor o dodeli 4000000 dinara bespovratnih sredstava za sufinansiranje projekta GreEnergy.

Reč je o projektu prekogranične saradnje IPA programa Hrvatska-Srbija 2014-2020. u kom je Zelenilo jedan od partnera na projektu sa budžetom od 308.427,73 eura. Ideja je da se kroz primere dobre prakse u gradskim sredinama, realizacijom ovog projekta, promoviše poboljšanje energetske efikasnosti, termalnog komfora stanovništva i životne sredine gradova.

Konkretna akcija se odnosi na kreiranje zelenog krova i zelenog zida u Novom Sadu i Osijeku, kao najvećim gradovima na području prekograničnog programa. U Novom Sadu je to krov i zid na zgradi Škole za osnovno i srednje obrazovanje Milan Petrović na Novom naselju.

JKP Gradsko zelenilo u 2019. godini potpisalo je još jedan važan ugovor, sa nemačkom agencijom GIZ, kojim je obezbeđena donacija u iznosu od 390 000 eura za izgradnju kompostnog polja. Interes ovog projekta je da biootpad koji Zelenilo sakuplja sa gradskih površina, prerađen, u vidu komposta bude ponovno vraćen u upotrebu za potrebe Grada Novog Sada.

 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar