Humanitarna akcija Knjiga na dar

Dom zdravlja Novi Sad organizuje humanitarnu akciju pod nazivom Knjiga na dar kao najlepši vid obeležavanja 15. maja, Svetskog dana porodice. U okviru ove akcije knjigu bi dobila svaka porodica koja nema uslove da obezbedi knjigu adekvatnu za uzrast njihovog deteta te pozivaju sve sugrađane da daju svoj doprinos. Svi ljudi dobre volje mogu da poklone knjigu za uzrast do pet godina, svakog radnog dana od 7 do 20 časova u objektima Liman IV, Novo naselje i Jovan Jovanović Zmaj. 

Jedan deo knjiga darovaće patronažne sestre u redovnim posetama porodicama sa nižom platežnom sposobnosti, a drugi deo biće raspoređen po pedijatrijskim čekaonicama i savetovalištima. Kroz ovu aktivnost bi patronažne sestre edukovale porodice na koji način da poboljšaju interakciju između roditelja i dece i informisale ih o značaju čitanja sa detetom od najranijeg uzrasta. 
 
Čitanje sa detetom već od drugog meseca starostiima izuzetan stimulativni efekat na njegov sveobuhvatni razvoj. Čitanjem se razvija fina motorika, jezik, memorije, udružena pažnja, mašta, a pozitivno utiče i na socijalni i emotivni razvoj. Važno je da se knjige biraju u skladu sa uzrastom deteta. 
 
 
Foto: Pixabay.com
 
  
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar