Izložba fotografija povodom 15 godina Martovskog pogroma

Centar za društvenu stabilnost poziva sve zainteresovane na otvaranje izložbe fotografija povodom 15. godišnjice Martovskog pogroma iz 2004. godine nad Srbima na Kosovu i Metohiji. Izložba će biti otvorena u nedelju, 17. marta 2019. godine u 12:44 u prostorijama Kosmetskog kutka u Novom Sadu, Trg slobode broj 2 (pasaž hotela Vojvodine).

Na otvaranju izložbe prisutnima će se obratiti: dr Zoran Bojović, pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Srđan Vukmirović, priređivač izložbe. 

Tokom pogroma, na Kosmetu je poginulo 28 ljudi, a albanski esktermisti su proterali oko 4.000 Srba, Roma i Aškalija sa njihovih vekovnih ognjišta, dok je 935 kuća uništeno i spaljeno. Svirepo je pretučeno preko 900 ljudi, a uništeno je 19 spomenika kulture prve kategorije, kaoi 16 pravoslavnih crkava koje nisu kategorisane. 

Foto: Manastir Devič nakon skrnavljenja - Wikipedia / pictureskosovo.free.fr 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar