Jeftiniji roming u regionu od 1. jula

Cene rominga u regionu biće znatno snižene od 1. jula. Minut razgovora za odlazne pozive, prema najavi ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima Lajića, biće za više od 60 odsto jeftiniji. Ljajić je objasnio da će cena SMS-a biti snižena sa devet na četiri dinara, što je jeftinije za više od 50 odsto, a prenos podataka po megabajtu biće smanjen sa 30 na četiri dinara. 

Ministar je istakao i da će regionalni sporazum o romingu stupiti na snagu 1. jula, a da će u prvoj fazi minut razgovora za odlazne pozive biti snižen sa oko 28 na oko 11 dinara. 
 
-Ono što je najvažnije za prvu fazu je da će za sve korisnike biti smanjene cene i razgovora i SMS-a i prenosa podataka. Treba napomenuti da su ovo prosečne cene sniženja i tu će biti izvesnih razlika, ali za sada govorimo o proseku koji će važiti za većinu korisnika - rekao je Ljajić
 
Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine i telekomunikacija Tatjana Matić navodi da je pred početak letnje sezone odlična vest za građane stupanje na snagu sporazuma o snižavanju cene rominga na zapadnom Balkanu. Potpisnice su Srbija, Crna Gora, Severna Makedonija i Albanija, a dogovoreno je da se sporazum sprovodi i na čitavoj teritoriji KiM. 
 
Ljajić je podsetio da će se sporazum odvijati u tri faze. Druga faza počinje od 1. januara, a treća od 1. jula 2020. godine. U trećoj fazi se potpuno ukidaju troškovi rominga u regionu što znači da će se usluge plaćati pod istim uslovima koji se primenjuju u domaćem saobraćaju. 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar