Krajem 2021. godine biće završena pruga Novi Sad-Beograd
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i potpredsednica Vlade Srbije i ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišli su danas radove na izgradnji brze pruge Beograd–Budimpešta, na deonici Stara Pazova–Novi Sad. 
 
-Krajem 2021. godine ćemo moći da iz Novog Sada za pola sata dođemo do Beograda - rekao je Mirović i dodao da je ovaj projekat veoma značajan za građane u Vojvodini, jer je reč o najvažnijem pravcu koji će povezati Beograd, Staru Pazovu, Inđiju, Sremske Karlovce, Petrovaradin i Novi Sad. 
 
Ministarka Mihajlović je istakla da je na brzoj pruzi Beograd – Budimpešta postavljeno gotovo 17 kilometara novih koloseka pruge, gde će se ići vozovima 200 kilometara na sat.  
 
-Ova pruga od Beograda do Budimpešte je veoma značajna za Srbiju i njene građane. Radimo je sa partnerima iz NR Kine, a na najtežoj deonici radi je jedna od naboljih svetskih kompanija RŽD iz Rusije - rekla je Mihajlović.  
 
Radovi ne otvorenoj pruzi Stara Pazova-Novi Sad vredni su 247,9 miliona dolara, a izvodi ih ruska kompanija RŽD Internešnl. Predviđeno je da deonica bude završena do kraja decembra 2021. godine. Modernizacija i izgradnja dvokolosečne železničke pruge uključuje i izgradnju tunela i vijadukta Čortanovci
 
Obilasku radova prisustvovali su ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin, kao i predstavnici izvođača radova, ruskog RŽD Internešnela, i investitora Infrastrukture železnice Srbije. 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar