Luksuzni stambeno-poslovni kompleks na obali Dunava 2020. godine

Kada je u pitanju izlazak Novog Sada na obalu Dunava, prema rečima gradonačelnika Miloša Vučevića, postoji priča o urabnističko- investicionim projektima izuzetno velike vrednosti. Potrebno je, istakao je Vučević, iskoristiti potencijale zapuštenih lokaliteta, kao što je nekadašnje brodogradilište, gde ni posle petnaestak godina nije iskazano interesovanje za tom delatnošću. 

-Zato treba da, poput Londona, Roterdama i drugih gradova, taj prostor iskoristimo za poslovno-stambeni kompleks, a verujem da ćemo početkom 2020. godine započeti realizaciju te investicije vredne preko 400 miliona evra. Namera je da dobijemo pravu, modernu marinu, uređen Dunavac, a veliko je interesovanje investitora i za poziciju gde se danas nalazi kasarna „Aleksandar Berić“, sedište Rečne flotile. Uveren sam da ćemo postići dogovor sa Ministarstvom odbrane i Vojskom Srbije da se nađe nova adresa za celu Prvu brigadu, pa tako i Rečnu flotilu. Dakle, na ovom potezu možemo očekivati luksuzno naselje, parkove, poslovnu zonu, ali će završnu reč o tome kako najbolje urbanistički urediti ceo taj kompleks dati struka. U svakom slučaju, dobro je što neko hoće da investira pola milijarde evra u Novi Sad –naveo jeVučević.

Ono što je izvesno je rekonstrukcija sanitarnih čvorova na Štrandu, najlepšoj  plaži na Dunavu po kojoj je Novi Sad poznat, a za ovu namenu Grad je izdvojio 14 miliona dinara.

 
Izvor:novisad.rs / Foto:zelenilo.com
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar