Ministarstvo poljoprivrede izmenilo Pravilnik o podsticajima za investicije u izgradnju i opremanje objekata
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede donelo je Pravilnik o izmenama i dopunama pravilnika o podsticajima za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za izgradnju i opremanje objekata za unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje
 
Prema izmenjenom Pravilniku, za izgradnju objekata za smeštaj životinja moći će da konkurišu i stočari koji uzgajaju goveda i živinu, a podsticaji će se davati i za izgradnju objekata za akvakulturu. Za izgradnju i opremanje objekata za čuvanje i skladištenje voća i povrća, umesto dosadašnjih 2.000.000 dinara ove godine će poljoprivrednicima biti dodeljeno 8.000.000 dinara. 
 
Pravo na subvenciju se ostvaruje ako je, pored ostalog, investicija za koju se podnosi zahtev realizovana u periodu od 16. oktobra prethodne kalendarske godine, a najkasnije do dana podnošenja zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje. 
 
Podsticaji obuhvataju podršku programima, i to: 
 
-Za investicije za izgradnju i opremanje objekata za čuvanje i skladištenje voća i povrća i to: izgradnju objekta za čuvanje i skladištenje voća i povrća, nabavku nove opreme za objekat za čuvanje i skladištenje voća i povrća, nabavku nove opreme za pripremu voća i povrća za tržište. 
 
-Za investicije za izgradnju i opremanje objekata za unapređenje primarne stočarske proizvodnje i to: izgradnju objekta za smeštaj svinja, ovaca i koza, nabavku nove opreme za objekat za smeštaj životinja, građenje novog objekta za skladištenje stajnjaka, nabavku nove opreme za manipulaciju, odlaganje, separaciju i distribuciju stajnjaka; nabavku nove opreme za objekte za akvakulturu. 
 
Zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje podnosi se ministarstvu nadležnom za poslove poljoprivrede – Upravi za agrarna plaćanja. 
 
Umesto dosadašnjih 2.000.000 dinara, maksimalan iznos podsticaja po podnosiocu zahteva je  do 8.000.000 dinara. 
 
Rok za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje će se od ove godine podnositi u periodu od 15. juna do 15. oktobra
 
Tabelu sa listom prihvatljivih investicija i ostalu dokumentaciju, možete preuzeti sa sledećih linkova: 
 
 
 
 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar