Nova Klinika za kardiologiju u Kamenici

Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine, po najvišim standardima za zdravstvene ustanove ovog tipa, urađena je sveobuhvatna rekonstrukcija i adaptacija Klinike. Nova Kilinika za kardiologiju ima 90 bolesničkih postelja i najsavremeniju laboratoriju.

Prema rečima pokrajinskog sekretara za zdravstvo prof. dr Zorana Gojkovića u prethodne tri godine, za ovaj Institut, u medicinsku opremu i infrastrukturne radove uloženo je 450 miliona dinara. Počela je sa radom najsavremenija angio-sala, pušten je u rad objekat centralne sterilizacije, obnovljena je dotrajala medicinska oprema, kupljeni su bolesnički kreveti, kao i potpuno novi aparati za izvođenje najsloženijih procedura.

Prema rečima Gojkovića radi se i na zapošljavanju novih radnika i povećanju plata. U prethodne tri godine zaposleno je 105 zdravstvenih radnika.

U Institutu za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici godišnje se leči 45 000 pacijenata i uradi se oko 5 000 intervencija u oblasti interventne kardiologije.



 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar