Nova ulaganja Pokrajine u zdravstvo

U Pokrajinskoj vladi danas su predstavnicima zdravstvenih ustanova u Vojvodini uručeni ugovori za finansiranje i sufinansiranje nabavke medicinske i nemedicinske opreme, kao i ugovori za infrastrukturna ulaganja. Ove ugovore vredne 1,4 milijarde dinara dobile su 24 zdravstvene ustanove koje su opremljene novim ultrazvučnim, radiološkim i endoskopskim aparatima, hirurškim instrumentima, sterilizatorima, monitorima, operacionim stolovima, novim krevetima i drugom nemedicinskom opremom. 

-Nabavkom nove opreme zdravstveni sistem je dodatno unapređen i modernizovan, rešene su liste čekanja, omogućeno je uvođenje novih dijagnostičkih procedura, a uslovi rada i boravka pacijenta u bolnicama znatno su poboljšani. Cilj nam je kompletna rekonstrukcija zdravstvenog sistema i razvijanje reginalonih bolnica. Nastavićemo da investiramo u oblast zdravstva, kako bi sistem bio što efikasniji -  izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.  
 
Kancelarije za javna ulaganja, kako je rekao Mirović priprema rekonstrukciju više bolnica u Vojvodini, i klinika u okviru Kliničkog centra Vojvodine. Mirović je najavio otvaranje Opšte bolnice u Pančevu krajem aprila i početak izgradnje B i C bloka Kliničkog centra Vojvodine u drugoj polovini godine. 
 
-Veliki smo posao uradili, ali su veliki zadaci pred nama. Naš cilj je pomoći svim građanima AP Vojvodine kojima je zdravstvena pomoć neophodna - izjavio je pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković.  
 
 
Izvor i foto: vojvodina.gov.rs
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar