Novosadska nedelja ponosa

Prva Novosadska nedelja ponosa počinje danas na više lokacija u Novom Sadu, a organizuje je Grupa Izađi, uz podršku Grada Novog Sada i Omladinske prestonice Evrope Novi Sad 2019

Novosadska nedelja ponosa biće svečano otvorena danas u plavoj sali Skupštine grada, a u okviru otvaranja održaće se i tribina. Utorak je posvećen mladim pripadnicima LGBT zajednice i diskusiji u KC Lab. Biće puštani filmovi, ali i žurka. U sredu će u društvenom centru Izađi biti aktivnosti koje sprovode roditelji LGBT omladine. Za četvrtak je zakazano predavanje Zašto homoseksualnost i transeksualnost nisu bolest u kancelariji Opensa, kao i aktivnost Upoznajte Da se zna volontere. 
 
Novosadski prajd zakazan je za petak u 12 časova na Trgu republike. Uveče će u Firchie Think Tank studiju u Kineskoj četvrti biti organizovana Drag up žurka. 
 
Ciljevi Novosadske nedelje ponosa i Novosadskog prajda su ukazivanje na položaj LGBT populacije i ostvarivanje prava koja su zagarantovana Ustavom Republike Srbije, podizanje vidljivosti ove ranjive grupe u Novom Sadu, osnaživanje lokalnog i pokrajinskog LGBT pokreta i aktivista.   
 
 
 
Izvor i foto:FB Izadji 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar