Novosadske škole spremne za povratak đaka

Novosadske osnovne i srednje škole spremne su za drugo polugodište i povratak đaka u klupe, kažu direktori pojedinih obrazovnih ustanova, ali navode i da čekaju zvanične informacije o načinu na koji će nastava biti izvođena. Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je da očekuje da drugo polugodište u školama počne 18. januara i da se procenjuje da nema razloga za prolongiranje raspusta, što je potvrdio i Krizni štab.

Direktorica Osnovne škole “Vasa Stajić”, Jasmina Pastonjicki, kaže za 021.rs da su sve škole već spremne za povratak đaka i da se čekaju dodatne informacije od strane ministarstva. “Škola je dezinfikovana pred kraj prvog polugodišta i spremna je za početak drugog. Čekamo detaljnija uputstva, ali sigurno je da maske i fizička distanca ostaju”, poručuje Pastonjicki. Direktor gimnazije “Laza Kostić”, Vukašin Lazović, navodi da su u školi svi spremni, učionice i hodnici su dezinfikovani i da se čekaju samo finalne instrukcije. “Potpuno zvaničnim smatramo samo informacije koje saopšti Ministarstvo, te u skladu sa time i postupamo, ali spremni smo. Preduzimamo sve moguće korake za neometano uspostavljanje nastave, kao i do sada, uz poštovanje svih važećih mera”, dodaje Lazović. Prema rečima direktora Osnovne škole “Kosta Trifković”, Milana Spasojevića, za učenike od petog do osmog razreda najverovatnije će nastava biti sprovođena kombinovano, što znači jedan dan onlajn, jedan dan uživo, dok će učenici nižih razreda nastavu pohađati redovno.

Direktorica Gimnazije “Svetozar Marković”, Tatjana Vukadinović, navodi da su pripreme u toku i da se osoblje škole bavi svim završnim pripremama za povratak đaka. “Školske prostorije su dezinfikovane još posle prvog polugodišta, sve će biti spremno za ponedeljak”, potvrdila je Vukadinović. Kako će izgledati nastavak školske godine Školska godina će se u drugom polugodištu odvijati po istom modelu za koji su se škole opredelile još u prvom polugodištu. Dakle, niži razredi osnovnih škola pratiće nastavu uživo, a viši razredi osnovnih i učenici srednjih škola nastavu će pohađati po kombinovanom modelu. To znači da će osnovci od petog do osmog razreda biti podeljeni u dve grupe unutar svakog odeljenja gde će jedna grupa ići u školu u ponedeljak, sredu i petak, a druga u utorak i četvrtak. Srednjoškolci će nedelju dana ići uživo, a nedelju dana onlajn.

Izvor: 021

Foto: Pixabay


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar