Obeležen Dan Grada Novog Sada, golubica za Joland Kororu

Februarska nagrada Grada Novog Sada pripala je predsednici Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka Nurdor Joland Korori. Ovo najviše gradsko priznanje dodeljeno je za izuzetno posvećen, nesebičan i dugogodišnji humanitarni, volonterski i edukativni rad u cilju podrške deci i porodicama koja vode životnu bitku protiv malignih oboljenja, za hrabrost i istrajnost u realizaciji akcija kojima se unapređuje kvalitet lečenja i života te dece, kao i za podsticanje i širenje humanosti i empatije u društvu.

Nagradu je ovogodišnjoj dobitnici uručio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vućević koji je istakao da je golubica otišla u prave ruke, jednoj hrabroj ženi, velikom borcu, ženi koja ne posustaje i ne odustaje.

-U našoj zemlji danas postoji pet Roditeljskih kuća, brojne akcije kojima se pruža podrška i osnažuju mali borci i njihove porodice, čitava armija volontera NURDOR-a. Joland je neko ko je iz lične drame iznedrio mnogo hrabrosti, ne samo da je prevaziđe, već da nas sve nauči kako da se borimo, kako da malim borcima-deci sa najtežim dijagnozama i njihovim porodicama, pružimo sve što možemo da im to olakšamo, da pobede, da vrate osmeh, da vrate detinjstvo, da manje boli - poručio je Vučević.

-Posebno sam privilegovana, srećna i ponosna što danas stojim ovde i primam najveću i najprestižniju nagradu našeg Grada. Primam je u svoje lično ime i u ime vojske, na čijem sam čelu, najhrabrije i najjače. Primam je u ime celog jednog tima, koga čine zaposleni u NURDOR-u i ogroman broj volontera, u ime roditelja i medicinskog osoblja. Primam je u ime svih majki i žena koje danas predstavljam – rekla je Korora.

Svečanoj akademiji, koja se održava povodom obeležavanja 272. rođendana Grada Novog Sada, prisustvovali su predstavnici Republike, Pokrajine, Grada, ustanova i institucija, diplomatskog kora i druge visoke zvanice, a tokom programa, Opera Srpskog narodnog pozorišta izvela je deo opere Faust.

 

 
 

 

 

 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar