Održan drugi Sajam humanosti

Sajamska manifestacija Grad humanosti, druga po redu, održana je na novosadskoj plaži Štrand. Sajam je organizovalo Udruženje Čepom do osmeha, uz podršku Gradske uprave za privredu.  

Ideja sajma je povezivanje udruženja, staratelja i dece sa smetnjama u razvoju i osoba sa invaliditetom, i predstavljanje njihovog rada. Na centralnom platou Štranda svako udruženje koje je učestvovalo na manifestaciji imalo je svoj štand i priliku da se javno predstavi. Oni su imali i priliku da nauče kako da razvijaju i plasiraju svoj proizvod na tržište i kako da osnuju socijalno preduzeće. 
 
Na sajmu je održana i radionica za decu u okviru koje je organizovano sklapanje mozaika od plastičnih čepova, a javnosti je skrenuta pažnja na humanost i udruženja koja se bave tom tematikom. 
 
Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević na otvaranju je izrazio zadovoljstvo što je Grad podržao manifestaciju i istakao da je upravo ovaj sajam dokaz da je moguće baviti se nekim poslom a uz to rešavati i širi društveni problem.  
 
-U iščekivanju Zakona o socijalnom preduzetništvu, čije usvajanje se očekuje do kraja godine, svi treba da radimo na, pre svega, podizanju svesti o značaju socijalnih preduzeća i njihovom umrežavanju, kao i na promovisanju primera dobre prakse. Upravo je to i razlog održavanja ovog sajma. Grad se trudi da kroz svoje programe zapošljavanja reši problem nezaposlenosti teže zapošljivih kategorija. Ove godine je kroz program Javnih radova zaposlena 71 osoba, kod 29 poslodavca, a za tu meru Grad je izdvojio 21,5 miliona dinara. Takođe, u svim drugim programima zapošljavanja prednost imaju osobe iz kategorije teže zapošljivih - rekao je Radojević. 
 
  

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar