OPENS 2019 na Forumu mladih u Njujorku
U sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku, završen je 8. međunarodni Ekonomsko socijalni forum mladih Ujedinjenih nacija - EKOSOK na kojem je učestvovala delegacija Republike Srbije. Predstavnici Novog Sada, kao Omladinska prestonica Evrope 2019. godine, bili su deo naše delegacije.  
 
EKOSOK Forum mladih je mesto na kome se okupljaju svi oni koji se bave omladinom u celom svetu, razmenjuju ideje i uspostavljaju saradnju. 
 
-Zbog toga je važno što je OPENS već nekoliko godina tu, što smo relevantni na polju omladinske politike, što predstavljamo Novi Sad i Omladinsku prestonicu, što smo pokazali i u prethodnom periodu da saradnje koje su se upostavile na ovom mestu su se ostvarile u Novom Sadu u vidu projekata i službenih poseta mladih iz čitavog sveta - objašnjava koordinator OPENS2019 Vukašin Grozdanović
 
Panelu pod nazivom Omladinske prestonice kao pozitivan model omladinske participacije koji je održan na Forumu mladih prisustvovao je i Milan Milanović, ambasador Srbije u Ujedinjenim nacijama, kao i Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta Republike Srbije. 
 
Ideja panela bila je da se stvori prostor za umrežavanje i partnerstvo sa organizacijama i institucijama iz Njujorka, kao i da se šira zajednica informiše o aktivnostima u Novom Sadu u ovoj godini. 
 
-Pokazali smo danas na panelu dobru sinergiju između lokalnih, regionalnih i republičkih vlasti. Prezentacija, ojačavanje i umrežavanje sa drugim omladinskim organizacijama i to na svetskom nivou, kao i niz bilateralnih sastanaka koje imamo poslednjih nekoliko dana, pokazuju koliko je Novi Sad zaista primer dobre prakse i to ne samo u Srbiji - istakao je Ognjen Cvjetićanin, član gradskog veća Novog Sada zadužen za sport i omladinu. 
 
Ovogodišnji EKOSOK forum mladih održava se pod sloganom Mladi: Osnaženi, uključeni i jednaki i posvećen je ulozi mladih u ostvarivanju ciljeva održivog razvoja - smanjenju siromaštva, posledica klimatskih promena i nejednakosti među ljudima. 
 
 
Izvor i foto:opens2019.rs
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar