Osnovana prva kozarska zadruga u Srbiji

Kako prenosi portal AgroFin.rs, poslednjih godina u Vojvodini je otvoren veliki broj malih farmi koza, a četiri gazdinstva iz Nove Gajdobre, Suseka, Veternika i Futoga, koji teritorijalno pripadaju Južnobačkom okrugu, rešili su da se udruže i osnuju prvu kozarsku zadrugu u Srbiji “Podunavski kozari”. Jedan od osnivača Radivoje Popović iz Veterinika pokrenu je inicijativu o udruživanju, a zadruga je zvanično registrovana krajem prošle godine.

-U medjusobnim razgovorima prepoznali smo potrebu da kao domaćinstva zajedno možemo mnogo više i bolje sa svojim proizvodima da se pozicionoramo na tržištu. Podstaklo nas je i to što mala poljoprivredna gazdinstva nisu dovoljno zastupljena u prodajnim lancima, a zajedničkim snagama i preko zadruge imamo veće šanse da proizvodini asortiman ponudimo marketima kao i veleprdajnim trgovinama, kaže Popović dodajući da članovi zadruge imaju za cilj da u bliskoj budućnosti uvećaju stada, osavremene proizvodnju i nadaju se da će im u tome pomoći ministarstva poljoprivrede i sela kao i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu.

B.K.

Preuzeto: AgroFin.rs


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar