Plemeniti gest-vikendica za decu obolelu od raka

Novosađanin Zoran Kocić svoju vikendicu na Popovici poklonio je NURDOR-u, odnosno, deci oboleloj od raka i onoj koja su izlečena od ove teške bolesti. Na Svetski dan dobrote ovaj plemeniti čovek poklonio je svoju vikendicu sa željom da pomogne deci da se oporave i što više vremena provedu u prirodi, na svežem vazduhu i u lepom okruženju.

Zoran je, sa svojom ženom Sofijom kontaktirao Nacionalno udruženje roditelja dece oblele od raka NURDOR i sa njima potpisao ugovor o poklanjanju vikendice. Tako je ova vikendica na raspolaganju udruženju, ali pod određenim uslovima - da se nikad ne proda i da ispred nje stoji tabla na kojoj će pisati da je reč o donaciji kuće koju je ovaj čovek sagradio sa svojim ocem Jovanom.

Predsednica NURDOR-a Joland Korora ističe da su retki ljudi koji se odlučuju za ovako velike gestove kao što je to slučaj sa Zoranom Kocićem, koji sa penzijom od 15 hiljada dinara živi veoma skromno.

-Dobročinstvo je veličanstvena reč, a čika Zoran veličanstven čovek koji se vodio rečenicom da je naše samo ono što poklonimo drugima. U ime NURDOR-a, u ime naše dece i roditelja veliko hvala na jedinstvenom poklonu - navela je Korora.

Kuća je površine 100 m2, na placu od 9 ari i zbog bolesti Zorana u njoj se nije boravilo devet godina. Ima sva svojstva jedne vazdušne banje, u mirnom je delu Popovice, ima struju, vodu, gas i do nje ide gradska autobuska linija. JKP Gradsko zelenilo iz Novog Sada pomoćiće oko sređivanja dvorišta, a nakon toga se nastavlja sa radovima kako bi se ova kuća pretvorila u oazu mira i oporavka dece.  
 

 

Foto:NURDOR


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Novosađanin

25.04.2024 | 02:09
Humanost na delu. Svaka čast ovom čoveku. Potrebno nam je više ovakvih ljudi.
Postavi komentar