Počela akcija Nedelja za čistiju Vojvodinu
-Prilikom donošenja Deklaracije o zaštiti životne sredine, koja je usvojena 28. maja, obavezali smo se da ćemo organizovati Nedelju za čistiju Vojvodinu i Nedelju za zeleniju Vojvodinu. Kako smo obećali - tako i radimo. Na teritoriji AP Vojvodine će se u ovoj nedelji očistiti 36 lokaliteta u 20 lokalnih samouprava - rekao je pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić, na početku akcije Nedelja za čistiju Vojvodinu na Iriškom vencu. 
 
Nedelja za čistiju Vojvodinu sprovodi se kao uvod u aktivnosti koje proizilaze iz Deklaracije o zaštiti životne sredine u AP Vojvodini. Predviđeno je da se do kraja sledeće godine uvede zabrana korišćenja plastičnih kesa i plastičnih proizvoda za jednokratnu upotrebu, kako bi se zaštitila priroda i obezbedio zdraviji i lepši život građana.  
 
Pored četiri lokacije na Fruškoj gori, na kojima se nalaze poznata izletišta: Iriški venac, potez prema Vrdniku, Zmajevac i Brankovac, prema rečima Galića, od 24. do 27. juna, kreće se u čišćenje niza lokaliteta u celoj Vojvodini. Uklanjanje smeća počinje i na Stažilovu i u Dvorskoj bašti u Sremskim Krlovcima, u Apatinu, Odžacima, Vrbasu, Adi, na priobalju Tise kod Bečeja i Kanjiže, u Novoj Crnji, Sremskoj Mitrovici, Novom Bečeju, Novom Kneževcu, Čoki, Kikindi, Zrenjaninu, Subotici, Novom Sadu, Inđiji i Rumi, u specijalnom rezervatu prirode Deliblatska peščara, kao i na Obedskoj bari. 
 
U akciju su uključeni JP Vojvodinašume, Nacionalni park Fruška gora, Zavod za zaštitu prirode Vojvodine, lokalne samouprave i veliki broj volontera
 

  


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar