Pokrajina finansira projekte visokoobrazovnih ustanova i darovite studente

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević uručio je danas rešenja predstavnicima visokoobrazovnih ustanova iz AP Vojvodine koje su dobile sredstva u visini od osam miliona dinara, na osnovu dva javna konkursa. Reč je o Konkursu za dodelu sredstava za darovite studente ustanovama visokog obrazovanja čiji je osnivač AP Vojvodina i Konkursu za finansiranje razvojnoistraživačkih projekata visokih škola strukovnih studija s teritorije Vojvodine.  

Ove godine finansirano je i 13 razvojno-istraživačkih projekata devet visokih škola strukovnih studija. 
 
Sredstva namenjena darovitim studentima dobilo je 13 studenata sa sedam fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, koje će u narednih deset meseci stipendirati Sekretarijat sa 15 hiljada dinara mesečno, dok će minimum pet hiljada dinara biti u obavezi da obezbedi poslodavac. 
 
-Naravno da nominalni iznos ne opredeljuje direktno politiku Pokrajinske vlade, zato što zajedno sa Republičkom vladom i svim drugim privrednim subjektima, mi stvaramo ambijent u kome je važna podrška studentima, još od prvih koraka na fakultetu, odnosno na visokoj školi. Važno je da podstaknemo one koji do juče nisu bili prepoznati i koji postoje tek od 2017. godine, a to govori koliko smo opredeljeni da znanje ne bude samo vidljivo u časopisima, nego pre svega u privrednoj aktivnosti i podršci visokog obrazovanja onome što je inovatorstvo, što su patenti, primenjivo u novim tehnologijama. Dakle, gradimo jedan aktivni odnos znanja prema privrednom razvoju - rekao je Milošević.  
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar