Pokrajina pomogla 100 najboljih studenata iz izbegličkih porodica

Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima AP Vojvodine dodelio je najuspešnijim studentima iz izbegličkih i raseljeničkih porodica koji žive u našoj pokrajini jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 30 hiljada dinara. 

Na svečanosti u novosadskom Rektoratu ugovore o dodeli pomoći za sto studenata uručili su potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić i direktor Fonda Duško Ćutilo.
 
-U protekle dve i po godine Pokrajina je na ovaj način pomogla obrazovanje 600 mladih ljudi, srednjoškolaca i studenata - i verujemo da je to značajna pomoć izbegličkim i raseljeničkim porodicama -naveo je Milićević. 
 
Pokrajinska vlada je prošle godine prvi put obezbedila sredstva za studente iz izbegličkih porodica, a od 2016. godine i najbolji srednjoškolci dobijaju po 40 hiljada dinara jednokratne pomoći.  
 
Čitavim setom mera pomažu se izbegličke porodice, a to su bespovratna pomoć za nabavku kuća, pomoć u građevinskom materijalu, poljoprivrednim mašinama, te pomoć za ekonomsko osnaživanje žena. Inače, danas u Vojvodini živi 28 hiljada ljudi sa formalnim izbegličkim statusom.
 
Izvor i foto: vojvodina.gov.rs 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar