Pokrajina regresira prevoz studenata

Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost obezbedio je 20 miliona dinara za regresiranje prevoza studenata u međugradskom, odnosno, međumesnom saobraćaju na teritoriji Vojvodine. Sredstva su namenjena za budžetske studente, kao i studente koji nisu korisnici usluga smeštaja i ishrane u studentskim centrima i koji ne koriste stipendije i kredite. 

Na osnovu javnog konkursa, pravo na ova sredstva ostvarilo je 28 lokalnih samouprava, a njihovim predstavnicima danas su uručeni ugovori i rešenja o dodeli novčanih sredstava. 
 
Pokrajinski sekretar prof. dr Zoran Milošević rekao je tom prilikom da niko nije tako važan kao mladi koji se školuju. 
 
-Visoko obrazovanje u Vojvodini je decentralizovano. Mi imamo šest lokalnih samouprava koji su nosioci visokog obrazovanja na visokim strukovnim školama, pa tako osim Novog Sada, imamo Suboticu, Kikindu, Vršac, Zrenjanin i Sremsku Mitrovicu. S druge strane, Univerzitet u Novom Sadu je lociran još u tri grada: Somboru, Subotici i Zrenjaninu - rekao je sekretar Milošević.  
 
Podrška studentima koji se obrazuju u Novom Sadu ogleda se u obezbeđivanju smeštaja te im je tako omogućeno kvalitetnije studiranje i ušteda porodičnog budžeta. 
 
Izvor i foto: novisad.rs 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar