Potpredsednik Zobenica na sastanku Izvršnog odbora AER-a u Briselu

Potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Damir Zobenica učestvovao je danas u Briselu na sastanku Izvršnog odbora Skupštine evropskih regija (AER) i najavio da će i u 2019. godini AP Vojvodina nastaviti da aktivno, ambiciozno i predano učestvuje u radu ove organizacije.

Potpredsednik Zobenica, koji je i potpredsednik AER-a zadužen za međunarodnu diplomatiju, istakao je kao veoma značajnu činjenicu da AER nastavlja da proširuje članstvo i jača svoj uticaj.

„Zadovoljstvo je videti da AER nastavlja da se širi i da je, pored regija iz Slovenije i Ujedinjenog Кraljevstva koje su se pridružile AER-u u septembru prošle godine tokom Jesenjeg plenarnog zasedanja AER-a u Novom Sadu, danas na Sastanku IO AER-a doneta odluka o priključenju još dve regija, Severne Кarelije iz Finske i Republike Кarelije iz Rusije“, naglasio je Zobenica.

On je članovima Izvršnog odbora ove najuticajnije mreže evropske regionalne saradnje predstavio izveštaj o radu za proteklu godinu, te najavio program aktivnosti i programa koji će biti realizovani u 2019. godini.

Potpredsednik Zobenica je istakao da je za AP Vojvodinu velika čast što će po drugi put biti domaćin „Letnje akademije AER-a“, koja će se održati od 1. do 6. jula u Novom Sadu, a tokom čijeg trajanja će više od stotinu mladih iz čitave Evrope imati priliku da se povežu, razmene znanja i iskustva, ali i da se upoznaju sa potencijalima naše pokrajine. On je, kao značajnu prednost, istakao da se „Letnja akademija AER-a“ održava upravo u 2019. godini,  u kojoj Novi Sad nosi titulu Evropske prestonice mladih, što će sigurno doprineti kvalitetu i uspehu ovog događaja. To će, prema njegovim rečima, biti i odlična mogućnost da mladima iz Evrope približimo politike i programe za mlade koje Republika Srbija ima i uspešno razvija.

Кao posebno značajno za AP Vojvodinu i Srbiju, te za nastavak promocije naših potencijala drugim evropskim regionima i državama, potpredsednik Zobenica je istakao i organizovanje drugog po redu Regionalnog biznis foruma, koji će krajem oktobra u Novom Sadu okupiti predstavnike regionalnih razvojnih agencija, privrednih komora i privrednika.

Govoreći o uspehu prethodnog foruma, koji je okupio više od 140 predstavnika privrednih subjekata, Zobenica je naglasio da je prema podacima Evropske mreže preduzetništva (EEN) u periodu od oktobra do decembra 2018. godine potpisano sedam ugovora između različitih kompanija kao rezultat B2B sastanaka na prošlom Regionalnom biznis forumu u Novom Sadu. On je dodao i da je na onovu tih rezultata, po drugi put, prihvaćena po drugi put inicijativa AP Vojvodine da uzme ulogu organizatora, te da je cilj da se ove godine naprave još bolji rezultati.



 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar