Privilegija je i hrabrost živeti na selu
Danas je 30 mladih bračnih parova dobilo ugovore za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom. Ugovore su im uručili pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić i direktorka Zavoda za ravnopravnost polova Diana Milović.  
 
Ciljevi Konkursa bili su usmereni na podsticanje razvoja ruralnih sredina, oživljavanje i podmlađivanje vojvođanskih sela kroz povećanje nataliteta, kao i iniciranje procesa poboljšanja demografske strukture kao preduslova za pokretanje privrednih aktivnosti. 
 
Vuletić je naglasio je da je velika hrabrost ovih mladih ljudi da se presele ili ostanu na selu. U Vojvodini, prema statističkim podacima, ima 465 naselja, 52 su gradska, a ostala seoska ili mešovita, rekao je Vuletić i izneo podatak da je u čak 40 odsto manje naseljenih mesta živi manje od 1000 stanovnika
 
-Zabrinjavajući su podaci da je u 74 naselja manje od 1000 stanovnika, u 50 je manje od 500 stanovnika, u 43 naselja imaju manje od 200 stanovnika, dok u 13 naselja ima manje od 100 stanovnika, a u četiri vojvođanska naselja živi manje od 50 stanovnika – rekao je Vuletić
 
U prethodnih pet godina i šest konkursnih ciklusa za ovu namenu dodeljen je 241 milion dinara. 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar