Priznanje Dr Đorđe Natošević najuspešnijim vojvođanskim prosvetarima

Najuspešnijim prosvetnim radnicima i vaspitno-obrazovnim ustanovama u AP Vojvodini, danas je, na Dan prosvetnih radnika, uručeno tradicionalno pokrajinsko priznanje za školsku 2017/2018. godinu, koje nosi ime dr Đorđa Natoševića, lekara po obrazovanju koji se posvetio i dao nemerljiv doprinos prosvetnoj struci i pedagoškom radu.

Priznanja „Dr Đorđe Natošević“, dobitnicima su uručili potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš i potpredsednica Odbora za dodelu priznanja Vesna Jovović, direktor Predškolske ustanove „Bambi“ u Kuli.

Čestitajući svim prosvetnim radnicima 8. novembar - Dan prosvetnih radnika, kada celo društvo ističe njihove zasluge u vaspitanju i obrazovanju dece i izgradnji naše budućnosti, Mihalj Njilaš je rekao da Pokrajinska vlada, zajedno sa Republikom, unazad par godina sektoru obrazovanja posvećuje veliku pažnju, izdvajajući iz budžeta znatna finansijska sredstva za obnovu i opremanje obrazovnih ustanova, kao i za digitalizaciju obrazovnog procesa.

Ništa to ne vredi, ukoliko nema dobrih vaspitača, učitelja i nastavnika, koji su najbitniji. Jer, okruženje koje poboljšavamo i nova oprema će funkcionisati u cilju boljeg obrazovnog sistema jedino ukoliko prosvetni radnici nastave da rade svoj posao sa znanjem, kreativnošću, entuzijazmom i ljubavlju. Dobitnici ovogodišnje nagrade su za to pravi primer“, rekao je Mihalj Njilaš, čestitao na uspehu ovogodišnjim laureatima priznanja i zahvalio Odboru za dodelu priznanja na trudu i angažovanju.

Dobitnici nagrada za školsku 2017/2018. su: Tatjana Romanov, nastavnik razredne nastave u OŠ „Sveti Georgije“ u Uzdinu, Peter Tot, nastavnik grafičarstva u ŠOSO „Milan Petrović“ u Novom Sadu, Judit Nađpal, nastavnik ekonomske grupe predmeta u Ekonomsko – trgovinskoj školi u Senti, Olivera Ivanović, vaspitač u PU „Dragoljub Udicki“ u Kikindi i Osnovna školi „Jovan Jovanović Zmaj“ u Sremskoj Mitrovici.

Priznanje ''Dr Đorđe Natošević'' ustanovljeno je odlukom Skupštine Vojvodine 1996. godine kao, tada jedino, autentično pokrajinsko priznanje, koje se, za izuzetne rezultate, dodeljuje predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, vaspitačima, učiteljima, nastavnicima, psiholozima i pedagozima iz Vojvodine.

Od ustanovljenja do ove godine, dodeljena su 92 priznanja. Sastoji se od povelje, plakete i novčane nagrade.

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar