Probni popis stanovništva uz pomoć kompjutera

Probni popis stanovništva, domaćinstava i stanova u 51 opštini i gradu u Srbiji, počeće 1. aprila i to je standardna praksa uoči velikog popisa koji će se raditi 2021. godine, izjavio je direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević

Cilj probnog popisa je, kako je istakao Kovačević, testiranje dve stvari i to testiranje primene popisivanja uz asistenciju kompjutera, umesto da se podaci upisuju u papir i provera samopopisivanja putem interneta.
 
Nakon probnog popisa neće biti objavljeni nikakvi podaci jer se radi o pilot akciji nakon koje će stići izveštaji instruktora o tome koliko su ove metode uspešne. 
 
Uskoro bi, prema najavama Kovačevića, trebalo da bude objavljeno istraživanje koje je finansirala Evropska unija, a odnosi se na pripremu velikog popisa poljoprivrede koji će uslediti odmah nakon popisa stanovništva.
 
Izvor:rtv.rs

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar