Program moja prva plata startuje danas

Danas počinje prijavljivanje poslodavaca za program Moja prva plata za koji je Vlada Srbije izdvojila više od dve milijarde dinara. Ovaj program će obuhvatiti stručno osposobljavanje 10 000 mladih do 30 godina u kompanijama na konkretnim radnim mestima, a koji sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje, uz podršku Ministarstva finansija, Kancelarije za IT i eUpravu i PKS.

Program daje šansu mladima bez radnog iskustva da obave praksu kako bi stekli znanja, veština i kompetencija za rad i tako povećali svoje mogućnosti za zapošljavanje. Za praksu u kompanijama koja će trajati devet meseci država je mladima obezbedila mesečnu naknadu u iznosu od 20 000 dinara za one koji konkurišu sa stečenim srednjim obrazovanjem, odnosno, 24 000 dinara mesečno za mlade sa visokim obrazovanjem, a pokriće i određene troškove za slučaj povrede na radu ili profesionalne bolesti.

Poslodavci će moći da se prijave za program preko sajta Moja prva plata do 25. septembra, gde će unositi opis radnih pozicija, poslova, radnih zadataka i ostale uslove koje očekuju da kandidat koji je zainteresovan da kod njih obavlja stručno osposobljavanje ispuni.

Mladi, odnosno, kandidati koji žele da se osposobljavaju u kompanijama, mogu da se prijave od 1. do 15. oktobra preko aplikacije koju kreira Kancelarija za IT i eUpravu u saradnji sa PKS, Nacionalnom službom za zapošljavanje, uz podršku Ministarstva finansija i Vlade, dok će se od 1. novembra obavljati povezivanje kandidata i poslodavaca koji su oglasili radne pozicije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar