Prvi Sajam zavičaja u četvrtak na Sajmu
Sajam zavičaja – zavičaj kroz privredu, turizam i kulturu, prvi po redu, održaće se u četvrtak, 6. juna, na Novosadskom sajmu sa početkom u 11 časova.  
 
-Suština je u tome da smo u proteklih nekoliko meseci radili na pripremi ovakvog događaja koji predstavlja jedan od modela kojim sprovodimo Sporazum o saradnji koji je potpisan u septembru 2017. godine između Pokrajinske vlade i Vlade Republike Srpske - izjavio je pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić i dodao da ova manifestacija ima za cilj da unapredi privrednu saradnju i kulturu Vojvodine i Republike Srpske. 
 
Manifestaciju zajedno organizuju Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima i Privredna komora Vojvodine. 
 
Biće organizovani paneli i kulturno-umetnički program sa preko 400 učesnika iz regiona, predstaviće se Turistička organizacija Vojvodine i Turistička organizacija Republike Srpske, institucije iz regiona, privrednici, preko 70 zavičajnih udruženja, odnosno, preko 100 različitih izlagača iz regiona na 25 štandova kroz prezentacije narodnih nošnji, izdanja knjiga i gastronomskim specijalitetima. 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar