Puna pripravnost u slučaju obilnih padavina

Sve službe i javna vodoprivredna preduzeća u AP Vojvodini su u punoj pripravnosti za delovanje u sprečavanju eventualnih posledica koje bi mogle biti prouzokovane zbog najavljenih obilnih padavina.  

Kako se moglo čuti na sednici Pokrajinskog štaba za vanredne situacije, kojom je predsedavao predsednik Pokrajinske vlade i komandant Štaba Igor Mirović, mehanizacija, alat i potrebni materijal su spremni za brzo reagovanje.   
 
Vodostaji Dunava, Save i Tise, su na nivou koji je daleko ispod uvođenja redovne odbrane od poplava, ipak nadležne službe JVP Vode Vojvodine i druga vodoprivredna preduzeća u Vojvodini danonoćno osmatraju teren. Redovna odbrana od poplava jedino se i dalje sprovodi u Banatu na oko 62 kilometra Tamiša. Na banatskim vodotocima, koje karakteriše bujični porast vodostaja zbog mogućih snažnijih padavina, pojačano se prati stanje na nasipima, objektima crpnih stanica i ustava. 
 
 
 
 
Izvor i foto:vojvodina.gov.rs
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar