Radionica: Kaligrafijom do Kine

Radionica pod nazivom Kaligrafijom do Kine održaće se u četvrtak, 25. aprila, od 18 do 20 časova u kancelariji OPENS, u Ulici Laze Telečkog 2.  

Radionica je osmišljena sa ciljem informisanja mladih o kineskoj kulturi, tradiciji i identitetu kao i o načinima komunikacije. Ova radionica deo je OPENS radne sobe koja ima za cilj da pruži prostor volonterima i mladim aktivistima da osmisle aktivnosti za druge mlade.   
 
Prvi deo radionice je namenjen približavanju kineske kulture učesnicima kroz interaktivni rad. Drugi deo radionice se odnosi na upoznavanje pribora i idiograma koji će se pisati, i samo vežbanje pisanja. Na kraju radionice učesnicima će biti  prezentovana kineska tradicija i kultura. 
 
Radionicu osmislila je volonterka Marina Đurić, a ideja je da se ovim putem podigne svest mladih o drugačijim kulturama i približi kineska kultura, prikaže drugačiji način pisanja, običaja i komunikacije. 
 
OPENS radna soba je organizovana uz podršku Konfučijevog instituta Univerziteta Novi Sad. Ovaj institut nastao je na inicijativu ambasade Narodne Republike Kine u Srbiji i Hanbana, sedišta svih Konfucijevih instituta koji su spojili Univerzitet za poljoprivredu i šumarstvo Džeđijang – ZAFU sa Univerzitetom u Novom Sadu. 
 
 
 
Izvor i foto:opens2019.rs
 
 
 
 
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar