Raspisani konkursi za sufinansiranje investicija voćara, vinogradara i stočara u Vojvodini

Kako prenosi portal AgroFin.rs, Pokrajina Vojvodina raspisala je dva konkursa za dodelu bespovratnih sredstava i i sufinansiranje investicija, fizičkim i pravnim licima u poljoprivredi. Za nabavku opreme za zaštitu od vremenskih nepogoda i elemenata potrebnih za podizanje voćnjaka, vinograda i zasada hmelje izdvojeno je 85 miliona dinara. Konkurs obuhvata nabavku protivgradnih mreža, stubova i elemenata za podizanje mreže, kao i stubova za vinograde i zasade hmelja. Predviđeni obim bespovratnih sredstava po ovom konkursu može iznositi do 60 procenata od prihvatljivih troškova pojeinačnog projekta, a maksimalan iznos po pojedinačnoj prijavi ne može preći 7,3 miliona dinara. Drugi konkurs odnosi se na dodelu 90 miliona dinara bespovratnih sredstava za opremanje stočarskih farmi.

Cilj konkursa je povećanje efikasnosti, konkurentnosti i održivosti proizvodnje za opremanje govedarskih, svinjarskih, ovčarskih, kozarskih i živinarskih farmi. Konkursom je isto tako predviđena nabavka opreme za mužu, hlađenje i skladištenje mleka, odnosno oprema za izđubravanje i pripreme hrane. Po prijavi maksimalan iznos bespovratnih sredstava može biti najviše do dva miliona dinara. Prijave za oba konkursa dostavljaju se najkasnije do 13. marta Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Odobrena bespovratna sredstva isplaćivaće se u skladu sa prilivom novca u budžet AP Vojvodine.

B.K.

Preuzeto: AgroFin.rs


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar