Sajam knjiga u Novom Sadu

Sajam knjiga biće upriličen danas, 5. marta, i trajaće do 11. marta, kada se održava i Manifestacija "Dani Laze Кostića". Tom prilikom biće predstavljeni dobitnici najznačajnijih književnih priznanja u Srbiji, između dva Sajma, ali i uručena Nagrada "Laza Кostić".

Novosadski sajam, kako saopštavaju, već četvrt veka organizuje sajmove posvećene pisanoj reči, kulturi i umetnosti.
Priznanje Novosadskog sajma, koje se sastoji od Diplome i novčanog dela će, 24. put, biti dodeljeno domaćem piscu - autoru dela objavljenog između dva Sajma knjiga, čiji je izdavač učesnik na Sajmu.

Biće uručeno i priznanje za Izdavački poduhvat. Žiri, koji čine predsednik, Franja Petrinović i članovi Đorđe Pisarev i Zoran Đerić, može da predloži i dodelu Specijalne nagrade.

Uz Sajam knjiga biće održana i 24. međunarodna izložba umetnosti "Art expo", a 14. međunarodni sajam obrazovanja "Putokazi" od 7. do 9. marta. Ulaz na sve priredbe, u tom terminu je besplatan.

Izvor: RTV, mojnovisad.com
Foto: rtv.rs

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar