Studentskim organizacijama laptopovi od Pokrajinske vlade

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je, povodom 4. aprila, Dana studenata, dodelio laptop računare studentskim organizacijama svih fakulteta Univerziteta u Novom Sadu i visokih škola strukovnih studija u Vojvodini. 

Prema rečima Mirovića, Pokrajinska vlada sa studentskim organizacijama radi na na izgradnji nove zgrade Studentskog kulturnog centra u Novom Sadu a u plan je i osnivanje Univerzitetske biblioteke u okviru SKC-a. Namera je, kako je istakao Mirović, i formiranje novih naučnih instituta. 
 
-Studenti su budućnost i snaga naše zemlje. Naša obaveza i odgovornost je da istrajemo na podršci studentskom aktivizmu i svim njihovim idejama i namerama koje realizuju u okviru Univerziteta - izjavio je Mirović
 
Inače, Dan studenata, 4. april, obeležava se u znak sećanja na velike demonstracije koje su beogradski studenti organizovali 4. aprila 1936. Tada je u protestu, zbog jačanja fašizma u Nemačkoj, ubijen student prava Žarko Marinović.  
 
Izvor i foto: Vojvodina.gov.rs
 
 
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar